Cristian Diaconescu: „Luni sau marţi, se va cunoaşte numele persoanei care va conduce Mişcarea Populară. Provine din mediul universitar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu FOTO Arhiva Adevărul
Cristian Diaconescu FOTO Arhiva Adevărul

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a declarat vineri, la Adevărul Live, că persoana care va conduce Fundaţia „Mişcarea Populară” provine din mediul universitar, iar numele ei va fi cunoscut luni sau marţi.

„Conducerea acestei mişcări va avea un om venit din mediul universitar. Numele lui va fi cunoscut luni sau marţi”, a precizat Diaconescu. Acesta a evitat să ofere prea multe detalii despre persoana care va conduce fundaţia, limitându-se să spună că are vârsta medie şi este ataşată valorilor de dreapta.

Diaconescu a reiterat că fundaţia este o organizaţie neguvernamentală, fără apetenţe politice.

Cu toate acestea, consilierul prezidenţial a mărturisit că Mişcarea Populară se poate transforma într-un partid politic, chiar dacă în acest moment nu se pune problema unei instituţionalizări sau a unei orientări ideologice.

„Publicul-ţintă” al Mişcării Populare

Întrebat ce fel de persoane sunt aşteptate să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, Diaconescu a răspuns că sunt aşteptate persoane din zona civică, ba, mai mult, că se vor asocia şi reprezentanţi de seamă ai presei. El consideră că „publicul ţintă“ al „mişcării“ populare sunt acei oameni orientaţi spre valori, spre piaţa, şi care se vor regăsi în aceste mesaje. Cristian Diaconescu a adăugat că persoanele care aderă la Mişcarea Populară sunt oameni fără apartenenţă politică, au media de vârsta 40 ani şi studii superioare. Ei fac parte din  zona clasei mijlocii, care este şi cea mai mare contributoare la bugetul de stat. Aceşti oameni care sunt pregătiţi profesional, au aspiraţii şi frustrări, au nemulţumiri, iar marea majoritate nu mai participă la vot. 

Referitor la o posibilă înscriere a unor politicieni de la PNL sau PSD în fundaţie, Diaconescu a spus că aceşti sunt bineveniţi, dar nu pentru a face politică. „Ne vom uita foarte atent la o carieră profesională. Căutăm persoane credibile”, a mai spus Diaconescu.

Ponta trebuie să-şi asume numirea şefilor Parchetelor

Totodată, referitor la consultările pe care Victor Ponta urmează să le aibă cu şeful statului cu privire la şefii Parchetelor, consilierul prezidenţial a afirmat că acest gest nu-l va scuti de asumarea deciziei, ba, mai mult, că preşedintele Traian Băsescu va decide total independent de orice discuţie pe acest subiect.

„E bine să se consulte cu preşedintele, dar acest lucru nu-l va scuti de asumare. (...)Nu există o asumare în comun. Asumarea este a ministrului Justiţiei. Preşedintele va decide total independent de orice discuţie. Procesul în sine poate fi deliberativ pe multe paliere, dar ce conteaza e ceea ce-şi asumă. Nu poate folosi niciun argument”, a afirmat Diaconescu, la Adevărul Live.  

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, în urmă cu trei zile, pe blogul său personal, că a iniţiat formarea Fundaţiei „Mişcarea Populară“. Alţi doi consilieri prezindeţiali, Sebastian Lăzăroiu şi Bogdan Oprea au anunţat că se alătură proiectului.

„Nu infirm teza colaborării generalului Pacepa cu KGB “

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a comentat, vineri, şi eventuala apartenenţă a generalului Pacepa la KGB.  Diaconescu nu a infirmat teza colaborării generalului Pacepa cu serviciile secrete ruseşti şi a spus că perioada istorică respectivă nu este foarte departe şi la nivelul opiniei publice s -ar putea înţelege nişte mecanisme prin care unele state încearcă să controleze alte state, prin persoane, instituţii şi mijloace mai mult sau mai puţin de înţeles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite