Victor Ponta: „Mi-aş dori ca Adrian Năstase să ajungă cât mai repede acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta îşi doreşte eliberarea lui Năstase FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta îşi doreşte eliberarea lui Năstase FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a afirmat că îşi doreşte ca fostul premier Adrian Năstase să primească un verdict de eliberare, astfel încât să ajungă cât mai repede acasă.

„Eu nu vreau să influenţez în niciun fel actul juridic. Dar, personal, mi-aş dori ca Adrian Năstase să aibă un verdict legal de eliberare şi să ajungă cât mai repede acasă”.

Prim-ministrul a vorbit şi despre calendarul revizuirii Constituţiei, arătând că începând de mâine vor începe întâlnirile comisiei de revizuire. Pe lângă aceasta, se va înfiinţa un forum pentru dezbaterea proiectului de revizuire a Constituţiei din care vor face parte reprezentanţi ai societăţii civile, ai organizaţiilor non-guvernamentale, dar şi de la instituţii ale statului – precum Curtea Constituţională şi Preşedinţia.

Ponta s-a exprimat împotriva oragnizării unor alegeri parţiale pentru colegiile care au rămas vacante, motivând că „şi-aşa sunt foarte mulţi parlamentari”.

„Opţiunea mea strict politică este de a nu mai organiza alegeri parţiale pentru orice colegiu care se eliberează. Şi-aşa sunt foarte mulţi parlamentari. Ar trebui ca acele locuri să rămână vacante. M-aţi întrebat părerea mea. Eu asta cred”, a spus Victor Ponta.

Premierul a atins şi subiectul minorităţii maghiare, arătând că trebuie să menţină un dialog constant cu UDMR, care sunt reprezentanţii minorităţii, astfel încât „aceştia să nu fie folosiţi în scop politic de partidul FISESZ din Ungaria, care se află în campanie”.

Victor Ponta a mulţumit public vicepremierului Gabriel Oprea şi ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, pentru că au pus la punct detaliile în vederea organizării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).

„Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Tineretului Nicolae Bănicioiu au evitat să ne facem de râs ca ţară şi au organizat FOTE. La deschidere vor fi tot felul de personaje – unele care au făcut un patinoar cu de trei ori preţul unele care n-au făcut nimic, dar se tot plimbă cu o flacără. E important, însă, că cei doi au reuşit să pună la punct detaliile organizării şi le mulţumesc public pentru aceasta”, a încheiat prim-ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite