Victor Ponta, criticat dur de un lider PSD: „Statul la pândă şi speranţa unei reveniri ronţăite în prima linie a PSD nu vă fac cinste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj, i-a transmis, luni, o scrisoare lui Victor Ponta,  prin care îi spune fostului premier că „statul la pândă” pentru revenirea în prima linie a PSD nu-i face cinste şi că partidul „de mâine” este unul al „altei generaţii, mai curate”. De asemenea, Ponta a fost acuzat că a pus mereu pe primul plan „traiectoria personală”, în defavoarea „echipei, a membrilor PSD”.

„În ultimele săptămâni, multiplele calităţi pe care vi le-aţi acordat vis-a-vis de PSD, de apărător al partidului şi mai ales a democraţiei de partid m-au determinat să trec câteva note de subsol, amintiri, care vă pot completa discursul deja asumat, despre morală în politică şi partid.  Aşa cum spuneaţi în trecut, aţi fost mereu un laburist al PSD, intrarea în politică fiind doar o oportunitate de viaţă, în intimitatea dumneavoastră neavând vreodată cea mai mică afinitate cu politica de stânga, însă şi mai grav, traiectoria personală fiind mereu prioritară, în defavoarea echipei, a membrilor PSD, care v-au dat totul: prim-ministru, preşedinte de partid, deputat.  Statul la pândă şi speranţa unei reveniri ronţăite în prima linie a PSD nu vă fac cinste domnule Victor Ponta, sunt sub demnitatea unui fost lider al PSD şi nici nu sunt productive. PSD-ul de mâine, Victor Ponta, este partidul altei generaţii, mai curate, mai apropiată valorilor cu adevărat de stânga”, scrie Nasra în scrisoare către fostul premier.

Deputatul PSD  îi reproşează lui Victor Ponta şi faptul că, în toamna anului 2009, a votat cu Crin Antonescu, chiar dacă atunci era şeful de campanie al preşedintelui PSD, Mircea Geoană, pe care, după câteva luni, l-a contracandidat în partid.

„Câtă profunzime morală şi recunoştinţă pentru un fost lider, pe care în 2011 l-aţi şi aruncat afară din PSD fără vreo urmă de remuşcare iar astăzi din ipostaza de neînţeles, daţi lecţii de democraţie şi morală în PSD, fără să participaţi la două şedinţe în ultimele şase luni. Câtă ipocrizie!”, a conchis liderul PSD Cluj.

Ponta, criticat şi de alte voci din PSD

Cum de mai bine de luni, între fostul premier Victor Ponta şi Liviu Dragnea a izbucnit un conflict, fostul premier şi-a atras asimpatia mai multor membri PSD. Cladiu Manda, liderul PSD Dolj, îl acuză pe Victor Ponta că „un pic răsfăţat şi că se cere afară”.

„Mi se pare că este un pic răsfăţat şi mi se pare că se cere afară. Mi se par un pic deplasate toate poziţionările domnului Ponta. Dacă îl critici pe Liviu Dragnea nu cred că înseamnă că vei câştiga simpatia nucleului dur al PSD, al militanţilor sau al oamenilor PSD”, a spus Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

Liderul PSD Vaslui merge pe aceeaşi critică cu Horia Nasra, care crede că „Victor Ponta are o permanentă nevoie de a fi în zona publică”, sperând, în acest fel, că va putea reocupa locul de preşedinte. „Eu cred că domnul Victor Ponta are o permanentă nevoie de a fi în zona asta publică, de spectacol, crezând că prin această prezenţă permanentă şi prin afirmaţii şocante va reuşi în cazul în care, la un moment dat va fi o schimbare, să reocupe locul de preşedinte”, a declarat  Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui, citat de Digi 24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite