Victor Paul Dobre, șeful pensionarilor liberali, a fost numit secretar de stat în MAI

0
Publicat:

Victor Paul Dobre a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Decizia a fost semnată de către premierul Ciolacu.

Victor Paul Dobre, președintele Seniorilor Liberali FOTO: Arhivă
Victor Paul Dobre, președintele Seniorilor Liberali FOTO: Arhivă

Numirea lui Victor Paul Dobre în funcția de secretar de stat în MAI a fost propunerea ministrului, înaintată către premierul României marți, 27 iunie. Decizia a fost semnată de către Marcel Ciolacu a doua zi.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Victor Paul Dobre se numește în funcția de secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne”, se arată în decizia prim-ministrului semnată miercuri, 28 iunie. 

Potrivit surselor „Adevărul”, Dobre este unul dintre cei mai mari susținători ai pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

Mai mult decât atât, Victor Paul Dobre este unul dintre cei 122 de foști parlamentari care au contestat, în anul 2021, în instanță eliminarea pensiilor speciale, solicitând repunerea în plată a acestora.

Victor Paul Dobre, fost deputat și lider al PNL Galați, a fost ales președintele Organizației Seniorilor Liberali în luna mai, prin votul celor aproximativ o mie de delegați. 

Anteriori numirii în funcția de secretar de stat în MAI, Dobre a fost consilierul președintelui Consiliului Județean Constanța. De asemenea, acesta a fost și pe liste pentru numirea în funcția de director al ICR Lisabona.

Cine este Victor Paul Dobre

Liberalul s-a înscris în PNL în anul 1991, urmând ca în perioada 1998-2917 să fie președintele al PNL Galați. Tot în 2017, Dobre a fost ales vicepreședinte regional al PNL.

V.P Dobre a fost și secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative (2005-2008) și ministrul delegat pentru administrație în Ministerul Administrației și Internelor în anul 2012. De asemenea, actualul președinte al seniorilor liberali a avut patru mandate de deputat de Galați (2000-2004; 2008-2012; 2012-2016; 2016-2020).

Liberalul a avut de-a lungul timpului mai multe funcții importante: vicelider de grup parlamentar, președinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și amenajarea teritoriului și vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite