Victor Negrescu: Nehammer se opune aderării României în baza unor date false cu privire la migrație

0
Publicat:

Europarlamentarul PSD a afirmat, în plenul Parlamentului European, că executivul de dreapta din Austria a prezentat date false pe tema migrației pentru a bloca aderarea României la spațiul Schengen. Acesta a atras atenția și la posibilitatea unei noi crize a migrației. 

Negrescu avertizează cu privire la o nouă criză a migrației în UE FOTO: Facebook
Negrescu avertizează cu privire la o nouă criză a migrației în UE FOTO: Facebook

„Este posibil ca Uniunea Europeană să se confrunte în curând cu o nouă criză a migrației. Multe state membre întâmpină dificultăți în a combate traficanții și crima organizată. De asemenea, nu am reușit să oferim răspunsul dorit în statele de proveniență și avem state vecine care au transformat migrația într-o afacere. Mai mult, conform rapoartelor Comisiei Europene, sunt prea multe state membre care nu respectă nici măcar ce am stabilit împreună”, a declarat acesta în plenul Parlamentului European, potrivit unui comunicat transmis de biroul europarlamentarului.

Victor Negrescu susține că Karl Nehammer contrazice Comisia Europeană și se opune aderării României la spațiul Schengen „în baza unor date false cu privire la migrație și ignoră incapacitatea sa în a gestiona situația”.

„În România, după ce au trecut prin țara noastră peste 2 milioane de refugiați și sute de mii au rămas în țară, nu ne mai plângem atât, ca unii lideri populiști. Acționăm, ajutăm persoanele, sprijinim și statul de proveniență. Investim mult, de asemenea, în protecția frontierelor și în a oferi sprijinul adecvat refugiaților, dar nu putem ignora faptul că ajutorul este prea mic", a subliniat europarlamentarul social-democrat, potrivit sursei citate.

De asemenea, europarlamentarul a făcut apel pentru accelerarea măsurilor destinate gestionării crizei migrației.

„Trebuie să facem mai mult, să acționăm cu multă precizie pe acest subiect și să avem grijă, în același timp, de oameni", a precizat acesta.

Șansele României de aderare la Schengen

Victor Negrescu susține că șansele României de aderare la spațiul Schengen vor scădea dacă autoritățile nu vor obține o perspectivă clară pe acest subiect până la Consiliului JAI din martie.

Dacă nu se întâmplă nimic concret acum, până în martie, până în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne din luna martie şi nu avem până atunci o perspectivă clară va fi foarte complicat să obţinem ulterior acest deziderat şi ar trebui să ne gândim la o altă abordare, bazându-ne inclusiv pe elemente juridice sau de altă natură”, susține europarlamentarul PSD.

Social-democratul susține că autoritățile din România trebuie să fie mai curajoase în dialogul cu Austria și Olanda în ceea ce privește aderarea la Schengen.

„Noi trebuie să fim mult mai curajoşi în ceea ce facem, să mergem direct în dialog cu Austria, cu Olanda. (..) Putem să facem foarte multe, contează ce se întâmplă în această parte a anului şi aici avem exemplul Croaţiei.(..) În această logică, şi noi trebuie să identificăm acele mecanisme sau mijloace prin care putem să avem o şansă”, a precizat Victor Negrescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite