Victor Ciorbea se plânge de bugetul alocat Avocatului Poporului: „Este chiar dimunuat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului Victor Ciorbea se plânge de bugetul alocat instituţiei pe care o conduce în proiectul de buget prezentat de Guvern.

„Este chiar diminuat, deşi aveam nevoie, pentru că sunt vreo trei evenimente internaţionale care se desfăşoară în septembrie: Congresul Ombudsmanilor din Europa, un simpozion internaţional şi 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Asta au fost aprobate la vremea lor când am făcut invitaţiile şi, din păcate, deocamdată, nu sunt finanţate”, a afirmat Victor Ciorbea.

Instituţia Avocatului Poporului primeşte 13,8 milioane lei, la fel ca în 2016. În prima variantă de buget, instituţia condusă de Victor Ciorbea avea un buget majorat cu 9,7%, la 15,16 milioane lei.

Liberalii au anunţat demararea procedurii pentru demiterea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului.„Am decis începerea demersurilor de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Acesta nu respectă legea care stă la baza funcţionării instituţii Avocatului Poporului. A politizat această funcţia. S-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD“, a mai spus Turcan.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atacat la Curtea Constituţională articolul din Legea 90/2001 privind funcţionarea Guvernului care interzice persoanelor condamnate penal să fie membri ai Guvernului. gestul lui Ciorbea a fost interpretat ca un ajutor dat preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care nu a putut ajunge în funcţiad e premeir din cauza Legii privind funcţionarea Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite