Vice-secretarul de stat al SUA a discutat cu ministrul român de Externe despre opoziţia la „agresiunea Rusiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Forţele Navale Române / Fregata Regina Maria
Foto: Forţele Navale Române / Fregata Regina Maria

Prim-adjunctul secretarului de stat al SUA, Wendy Sherman, a avut luni o conversaţie telefonică cu ministrul român de externe Bogdan Aurescu şi a discutat cu acesta despre contracararea „agresiunii Rusiei pe flancul estic al NATO”, se arată într-o declaraţie a şefului serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price.

Potrivit unei declaraţii de presă a Deprtamentului de Stat, Sherman şi Aurescu „au reafirmat importanţa parteneriatului strategic dintre SUA şi România pentru a contracara ameninţările şi provocările comune, în special în faţa agresiunii ruse de pe flancul estic al NATO”. Aceştia „au convenit să coopereze în problemele de securitate la Marea Neagră şi să rămână uniţi în faţa agresiunii ruse”, se arată în document.

„Prim secretarul de stat adjunct şi ministrul de externe au subliniat sprijinul nostru puternic pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat Price.

Anterior, preşedintele României Klaus Iohannis a salutat declaraţiile preşedintelui american Joe Biden, care a vorbit despre posibilitatea creşterii prezenţei militare americane pe flancul estic al NATO, inclusiv în România, în cazul unei escaladări a situaţiei din jurul Ucrainei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite