Ministerul de Externe indian a exprimat disponibilitatea ţării de a aprofunda cooperarea cu Rusia în cadrul Consiliului de Securitate al ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock / Poarta Indiei, New Delhi
Foto: Shutterstock / Poarta Indiei, New Delhi

India şi Rusia vor continua să dezvolte cooperarea în cadrul Consiliului de Securitate al ONU (CS), se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Externe indian publicat luni în urma rezultatelor consultărilor bilaterale de la New Delhi, cu participarea ministrului adjunct de externe rus, Serghei Vershinin.

Partea indiană a salutat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate a Rusiei, care începe în februarie. „Ambele părţi au convenit să aprofundeze cooperarea pe agenda Consiliului de Securitate al ONU şi să colaboreze îndeaproape pentru a face faţă provocărilor comune, ţinând cont de cooperarea privilegiată specială a celor două ţări”, a subliniat Ministerul de Externe indian.

Ministerul de Externe indian a mai raportat că delegaţia rusă a informat despre priorităţile sale în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite