UPDATE Un nou impas în USL. Liderii admit tensiunile din interiorul Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Vicepremierul Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat nemulţumit de actuala guvernare şi cere o discuţie urgentă în USL pentru că liberalii blochează mai multe proiecte USL. În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, recunoaşte că există mai multe tensiuni în USL.


UPDATE Cristina Pocora, purtător de cuvânt PNL
: „Într-adevăr sunt multe probleme care trebuie clarificate în USL. PNL este mai mult decât deschis să discute toate aceste probleme şi politici. Poate ar fi mai bine ca USL să se întâlnească mai mult, mai des, astfel încât să dăm un răspuns cât mai repede la probleme şi să nu mai avem situaţii incerte. Este ideal ca USL să-şi recâştige funcţionalitate în procent de sută la sută“.

UPDATE Victor Ponta: „Sunt la Constanţa să rezolv nişte probleme şi când ajungem acasă ne ocupăm cu scandalul de la Bucureşti de pe Dâmboviţa cât vreţi dumneavoastră. Scandal pe Dâmboviţa avem în fiecare zi. Astăzi încercăm să găsim o soluţie pentru câteva sute de mii de oameni care trăiesc în sudul judeţului şi care au o mare problemă. Restul, scandal la Bucureşti, avem în fiecare zi, nu ne lipseşte niciodată!“, a fost comentariul lui Ponta, întrebat de afirmaţiile colegului său.

„USL a plecat la drum asumându-şi câteva proiecte mari - modificarea Constituţiei, regionalizarea -, însă lucrurile sunt tărăgănate în acest moment. Sunt unul dintre puţinii oamenii care au participat la construcţia USL-ului, nu am cum să nu iubesc asta. Am avut o discuţie cu o parte a colegilor liberali care au spus că urmează să ne întâlnim. Încă mai sper. Nu e vorba de nervozitate, e vorba de realism. În acest an este important să finalizam măcar acest proces de modificare a 315 ( Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare - n.red.) pentru a redefini rolul regiunii de dezvoltare“, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea susţine că a trimis legea privind dezvoltarea regională să fie analizată de liberali, în urmă cu două săptămâni, dar nu a primit niciun răspuns.

Întrebat de ziarişti cum îşi explică apariţia în Parlament a unui proiect de lege al liberalilor care propune alegerea primarilor în două tururi de scrutin fără o discuţie prealabilă în USL, Dragnea a răspuns: „Se explică inexplicabil. Am scos un porumbel dar nu ştiu ce să spun altceva. Această ţară nu poate fi guvernată în acest mod“, a adăugat Dragnea.

Preşedintele Executiv al PSD, Liviu Dragnea, a explicat că dacă proiectul de revizuire a Constituţiei nu poate fi pus în aplicare, nu înseamnă că trebuie să asistăm la o blocare a dezvoltării ţării. „Dacă nu putem să modificăm Constituţia pentru că încă nu suntem constituţionali cu legea aia, încă n-a inceput să curgă anul ăla, nu putem să stăm indiferenţi la o eventuală blocare a dezvoltării acestei ţări“, a mai precizat Dragnea.
 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite