UPDATE Sorin Roşca-Stănescu a fost exclus din PNL. Antonescu: Mă gândesc că poate îl ia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Sorin Roşca-Stănescu şi preşedintele PNL Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul
Senatorul Sorin Roşca-Stănescu şi preşedintele PNL Crin Antonescu FOTO Arhiva Adevărul

Cariera de liberal a lui Sorin Roşca Stănescu s-a încheiat după ce a fost exclus din partid, la propunerea lui Crin Antonescu,  pentru fals şi uz de fals în lupta cu Traian Băsescu

Biroul Politic Central al PNL a votat ieri excluderea senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu din rândurile formaţiunii, cu 47 de voturi „pentru“, cinci „împotrivă“ şi două abţineri. Excluderea lui Sorin Roşca Stănescu trebuie să fie votată şi de către Delegaţia Permanentă a partidului, dar acest vot va fi o simplă formalitate.

„A fost o şedinţă extraordinară a Biroului Politic Central în care am luat câteva decizii, una de natură politică. A fost dezbătută şi supusă votului solicitarea mea de excludere a senatorului Sorin Roşca Stănescu şi Biroul Politic Central, prin vot secret, a adoptat această propunere “, a explicat liderul PNL. Întrebat dacă s-a gândit la o sancţiune mai puţin dură pentru Roşca Stănescu, Antonescu a replicat: „Bineînţeles că au fost şi colegi care au considerat că nu s-ar impune o decizie precum cea de azi, oameni miloşi“. 

Întrebat dacă Roşca Stănescu ar putea trece la PC, Crin Antonescu a răspuns ironic: „Acum, mă gândesc că PSD s-ar putea să îl ia pe Sorin Roşca Stănescu. Este opţiunea lui politică“.

SRS: RĂMÂN LIBERAL
La ieşirea din şedinţa în care s-a decis excluderea sa din PNL, Sorin Roşca Stănescu a anunţat prompt: „Sunt şi voi rămâne liberal“. 

Totodată, el insistă, în ciuda excluderii sale din partid, că a căzut într-o capcană, iar afirmaţiile sale pot fi probate numai printr-un demers al Justiţiei. „Ar trebui să aşteptăm să vedem ancheta dusă până la capăt. Până acum, nu a fost decât un comunicat din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“,  a insistat el. Întrebat dacă se consideră ghinionist, aluzie la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu despre firma cipriotă, SRS a declarat: „Cred că atunci când ieşi pe piaţă cu dezvăluiri, rişti să cazi în capcană. În luna noiembrie 2004 deja se intrase în alegerile prezidenţiale şi ştiam că de fonduri a avut grijă domnul Albu, care a lucrat cu domnul Băsescu. Am luptat împotriva unui sistem pe care îl consider ticălos“.

DUELUL CU BĂSESCU, FATAL
Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, săptămâna trecută, că în conturile de campanie ale Alianţei DA, în 2004, ar fi intrat aproximativ şapte milioane de dolari, care nu ar fi fost declaraţi în Monitorul Oficial. Banii ar fi provenit de la firma Comac LTD, un offshore din Cipru controlat de Sorin Ovidiu Vîntu, prin care acesta din urmă a finanţat şi şederea în Indonezia a lui Nicolae Popa, condamnat în afacerea FNI.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a contrazis pe senator, afirmând că tranzacţiile imputate nu au avut loc, moment în care preşedintele PNL, Crin Antonescu, a hotărât să se delimiteze de acuzaţiile făcute de Sorin Roşca Stănescu. Preşedintele Traian Băsescu a dezminţit toate acuzaţiile lui Roşca Stănescu. „Să ai asemenea ghinion încât să vrei să îl implici pe preşedinte, în mod fals, într-o activitate de spălare de bani cu firme despre care preşedintele ştia foarte bine cu ce s-au ocupat este un adevărat ghinion “, a mai arătat Băsescu.

DRUMUL CĂTRE EXCLUDERE
De la constituirea alianţei USL şi până la momentul deciziei tranşante luate de conducerea PNL, Sorin Roşca Stănescu a fost în repetate rânduri aproape de marginea excluderii.

În luna aprilie a acestui an, senatorul a declanşat un scandal monstru în coaliţia de guvernare, după ce a demisionat din Comisia Juridică care ancheta modul în care s-a realizat interceptarea judecătorului român la
CEDO, Corneliu Bârsan. La acea dată, Roşca Stănescu a acuzat PSD că doreşte „îngroparea“ activităţii comisiei, acuzaţie care a stârnit nemulţumirea preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Înţepăturile lui Roşca Stănescu nu au atins, însă, doar colegii de alianţă ai PNL. În luna august a acestui an, Crin Antonescu însuşi a luat prima măsură care dovedea îndepărtarea sa de senator – l-a concediat din funcţia de consilier. Măsura a venit ca urmare a faptului că Roşca Stănescu a criticat, la acea dată, gestul preşedintelui PNL de a anunţa numele celui propus pentru a prelua portofoliul Transporturilor, Nini Săpunaru.
„Preşedintele PNL a comis o gravă eroare anunţându-şi intenţia de a-l nominaliza pe Nini Săpunaru pentru atât de disputatul portofoliu al Transporturilor“, a opinat Sorin Roşca Stănescu, pe blogul personal.

Pe aceeaşi temă:


Roşca Stănescu, aproape exclus din PNL

Biroul Permanent al PNL va vota luni, la propunerea lui Crin Antonescu, excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu.

Liberalii discută astăzi excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu

Biroul Politic al PNL va lua astăzi în discuţie excluderea din partid a senatorului de Dâmboviţa Sorin Roşca Stănescu. Cererea a fost făcută chiar de liderul formaţiunii, Crin Antonescu. Decizia vine după ce senatorul l-a acuzat pe Traian Băsescu de spălare de bani, în baza unor documente care au fost declarate false. Sorin Roşca Stănescu a reuşit să fie o sursă de scandal pentru liberali.

Băsescu, despre afirmaţiile lui Roşca-Stănescu: Ce ghinion să cadă pe o firmă de care preşedintele ştia

Preşedintele Traian Băsescu a tratat vineri, pe îndelete, afirmaţiile liberalului Sorin Roşca-Stănescu. Şeful statului găseşte în aceste acuzaţii o încercare a preşedintelui Senatului Crin Antonescu şi a premeirului Victor Ponta de a părăsi Palatul Cotroceni înainte de vreme, precizând că a fost o ieşire pripită a senatorului pentru că el avea cunoştinţe despre firma din Cipru, prin intermdiul căreia i s-au virat bani în conturi lui Stănescu.
 



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite