Băsescu, despre afirmaţiile lui Roşca-Stănescu: Ce ghinion să cadă pe o firmă de care preşedintele ştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a tratat vineri, pe îndelete, afirmaţiile liberalului Sorin Roşca-Stănescu. Şeful statului găseşte în aceste acuzaţii o încercare a preşedintelui Senatului Crin Antonescu şi a premeirului Victor Ponta de a părăsi Palatul Cotroceni înainte de vreme, precizând că a fost o ieşire pripită a senatorului pentru că el avea cunoştinţe despre firma din Cipru, prin intermdiul căreia i s-au virat bani în conturi lui Stănescu.

„Dorinţa domnului Crin Antonescu şi Victor Ponta a fost să mi se termine odată mandatul şi să pună sub control ce se întâmplă la parchete. Voi fi până în ultima zi. Nu va exista un pas înapoi în ceea ce mă priveşte şi sunt foarte hotărât, aşa că, fie că vorbim de Ponta, Antonescu, Vântu, Voiculescu, este bine să nu aibă nicio speranţă că în ultimele luni ale mandatului voi fi mai puţin vigilent în a apăra Justiţia de politic“, a fost precizarea făcută de Băsescu.

Preşedintele a mai spus că aceste acuzaţii fac parte dintr-un joc politic format din mai multe personaje. „A fost un joc mult mai larg cu marii gânditori de la Antena 3. O fundaţie a domnului Voiculescu a depus aceste documente care au fost investigate. Ieşirea publică a lui Roşca-Stănescu a fost precipitată. A preluat documentele de la Poliţie pentru că intrase în dificultate. Fiind un om laş, şi-a dat seamă că trebuie să schimbe registrul şi la numai două zile a făcut declaraţia mincinoasă în Parlament“, a mai spus Băsescu.

Mai mult decât atât, şeful statului spune că în conturile lui Roşca-Stănescu ar fi fost virate, pe rând, sumade 290.762 de dolari şi 487.000 de euro. „Dacă se întrunesc la Grupul parlemntar, îl rog pe Crin Antonescu să-l întrebe pe Roşca-Stănescu dacă i s-au virat în cont exact de la firma cipriotă suma de 290.762 de dolari, pe 03.02.2004, şi să întrebe dacă i s-au virat 487.0000 de euro şi contra căror servicii, poate îi spune lui Crin Antonescu. Cam atât despre senatorul patriei şi senatorul susţinut de Crin Antonescu să pună de o comisie. Poate îl cheamă şi pe Vântu la audiere. Ce ghinion să cadă pe o firmă de care preşedintele ştia“, a mai adăugat Băsescu.

Preşedintele nu l-a ocolit nici pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pe care îl acuză de spălare de bani. „Ele vin de la o anumită firmă din Cipru, nefericită idee să foloseşti această firmă pentru că este firma prin care Vântu a spălat bani, iar acest lucru se află în investigarea procurorilor. Nu ştiu ce au în dosar procurorii. I-am cerut să aibă acces la informaţii cu privire la mişcări de bani făcute de societăţi din Cipru de către cetăţeni români“, a mai precizat Băsescu.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că dacă afirmaţiile lui Sorin Roşca-Stănescu se dovedesc a fi neadevărate, va propune excluderea lui din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite