Care au fost cele mai scumpe deplasări ale aleșilor în prima sesiune parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul cheltuie sute de mii de lei pentru deplasările în străinătate ale senatorilor și deputaților care participă la diverse evenimente în Europa sau chiar pe alte continente.

Care au fost cele mai scumpe deplasări ale aleșilor în prima sesiune parlamentară FOTO: Arhivă
Care au fost cele mai scumpe deplasări ale aleșilor în prima sesiune parlamentară FOTO: Arhivă

Potrivit datelor furnizate de Camera Deputaților și Senat la solicitarea „Adevărul”, zeci de parlamentari au efectuat deplasări externe în prima sesiune parlamentară din acest an.

La Senat bugetul aprobat pentru acțiunile de relații parlamentare externe, pentru anul 2023, este de 5.800.000 de lei. O bună parte din această sumă a fost cheltuită deja în prima sesiune parlamentară.

Cele mai multe vizite externe au fost efectuate de social democratul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă. Senatorul a avut în doar șase luni un număr 22 deplasări externe, dintre care 10 în Franța. Totodată, PSD-istul a fost plecat în Statele Unite ale Americii, Austria, Țările de Jos (două vizite), Suedia, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania (două vizite), Islanda, Cipru și Letonia. Senatorul social democrat a petrecut 63 de zile și jumătate în deplasări externe, care au ajuns la un total de 171.056,06 de lei.

Șapte deplasări externe a efectuat și social democratul Dîncu Vasile în prima sesiune parlamentară din 2023. Senatorul a petrecut, în total, 24 de zile în străinătate, în țări precum Suedia, Norvegia, Franța, Spania și Luxemburg. În total, costul deplasărilor se ridică la suma de 71.730,5 lei.

Senatorul PNL Badea Viorel Riceard a efectuat 10 vizite externe, în perioada ianuarie- iunie 2023. Cele mai multe vizite, patru la numărul au avut loc în Republica Moldova, în timp ce liberalul s-a deplasat și de două ori în Italia, plus câte o vizită în Serbia, Liban, Irlanda, Republica Elenă. Liberalul a petrecut 46 de zile și jumătate în vizite externe plătite din bugetul Senatului, deplasări care se ridică la suma de 67.156,03 de lei.

Liberalul Cristian Augustin Niculescu-Țâgârlaș a efectuat 8 deplasări în străinătate, pentru care Senatul a plătit suma de 86.295,79 de lei. Senatorul a vizitat de trei ori Franța și câte o vizită în Maroc, Bulgaria, Republica Moldova și Austria/Elveția.

Bordei Cristian, ales din partea USR, a avut în primele 6 luni din 2023 șase deplasări în străinătate în Belgia, Austria, Polonia, Suedia, Luxemburg și Franța. În total a fost plecat din țară în scop de serviciu pentru 18 zile, timp în care a cheltuit 41.559,01 de lei.

Senatul a plătit sume mari și pentru senatorul Robert Cazanciuc, care a efectuat patru vizite externe în prima jumătate a acestui an. Două dintre acestea au fost în Republica Moldova și una în Spania, însă cea mai scumpă a fost în Statele Unite ale Americii. Social democratul a petrecut 6,5 zile pe tărâmul american pentru care a fost decontat cu 36,098.39 de lei.

Un număr mare de deplasări în străinătate a efectuat și senatorul Mihail Radu Mihai, membru al Comisiei pentru Politică Externă. Acesta a petrecut două zile într-o vizită în Germania, Franța și Elveția, patru zile într-o vizită în Belgia, Franța și Elveția și alte două zile în Germania și Elveția. Totodată, acesta a efectuat deplasări externe și în Marea Britanie, Germania, Austria și Spania. Senatorul USR a petrecut 25 zile în deplasări externe, care au ajuns la un total de 60.363,84 de lei.

Liberalul Fenechiu Daniel a efectuat cinci deplasări în străinătate, pentru care Senatul a plătit 61.043,56 de lei. Parlamentarul a petrecut 8 zile și jumătate în Canada, 8 zile în Republica Moldova (din două deplasări),4 zile în Turcia și 3 zile în Austria.

Două vizite externe a efectuat social democratul Oprea Radu Ștefan, care au costat în total 43.773,44 de lei. Senatorul a petrecut șase zile și jumătate în SUA și patru zile în Belgia.

Senatoarea USR Spătaru Elena Simona a efectuat 8 deplasări externe, dintre care șapte în Franța și una în Suedia. În total, costul acestora s-a ridicat la suma de 66.261,43 de lei.

Unde au plecat deputații

Deputații, mult mai mulți decât senatorii, au plecat în număr mult mai mare în deplasări externe costisitoare în prima sesiune parlamentară a acestui an.

O vizită externă în Canada de 7 zile și jumătate, alte 6 zile și jumătate în Statele Unite ale Americii, 3 zile și jumătate în Luxemburg și alte 3 zile în Belgia a petrecut deputatul Ben Oni Ardelean în primele șase luni ale acestui an. Liberalul  a petrecut în total 20 zile și jumătate în deplasări în străinătate, care se ridică la suma de 92.655,21 de lei.

Patru deplasări în străinătate, dintre care 7 zile și jumătate în SUA, 4 zile și jumătate în Belgia, 3 zile și jumătate în Luxemburg și 3 zile în Norvegia, a petrecut și deputatul USR Fălcoi Nicu. Cele 18 zile și jumătate petrecute în străinătate au costat puțin peste 80.000 de lei.

O sumă mare de bani a cheltuit și deputatul USR Iulian Bulai pentru pe cele șapte deplasări externe. În total, pentru 29 de zile și jumătate, Camera Deputaților a decontat suma de 63.134 de lei. Parlamentarul a petrecut, de două ori, câte 6 zile în Franța, 4 zile și jumătate în Islanda, 4 zile în Bulgaria, 3 zile și jumătate în Franța, 3 zile în Ucraina și alte 2 zile și jumătate în Olanda.

Social democrata Ana Maria Cătăuță a efectuat 5 vizite externe în prima parte a acestui an, în valoare totală de 57.887,53 de lei. Deputata a stat 6 zile și jumătate în Canada, 3 zile în Suedia, 2 zile și jumătate în Luxemburg și Irlanda și două zile în Belgia.

Deputatul PSD Dunava Costel Necula a vizitat, în prima sesiune parlamentară, Azerbaidjan, Austria, Kazahstan, Danemarca și Germania. În total, parlamentarul a petrecut 17 zile în deplasări în străinătate, care au costat 56.915,82 de lei.

Liberala Horga Maria Gabriela a efectuat șapte deplasări externe, dintre care trei în Franța. Deputata a vizitat și Anglia, Belgia, Maroc sau Italia în primele șase luni ale anului 2023. Costul deplasărilor externe ale acesteia s-au ridicat la suma de 54.783,58 de lei.

Deputata neafiliată Tulbure Simina Geanina Daniela a efectuat șase deplasări externe în prima parte a acestui an. Aceasta a vizitat de două ori Belgia și Anglia și a avut câte o deplasare în Italia și Spania. Costul total al deplasărilor externe ale deputatei se ridică la suma de 50.319,94 de lei.

Muncaciu Sorin Titus, deputatul din partea AUR, a petrecut 16 zile și jumătate în deplasări externe în primele șase luni ale acestui an, pentru care Camera Deputaților a decontat suma de 48.706,94 de lei. Deputatul a vizitat de trei ori Franța și a petrecut 3 zile și jumătate în Statele Unite ale Americii.

Deputata AUR Dumitrina Mitrea a efectuat cinci deplasări externe, în total 20 de zile în străinătate, în prima sesiune parlamentară. Aceasta a petrecut, de două ori, 5 zile și jumătate în Franța, și câte trei zile în Spania, Olanda și Franța. În total deplasările externe efectuate de deputata AUR au costat 47.732,59 de lei.

Camera Deputaților a decontat suma de 46.570 de lei pentru 20 de zile și jumătate petrecute de deputata USR Stoica Diana în străinătate. Aceasta a efectuat două deplasări în Franța, una în Maroc și alta în Turcia.

Cinci deplasări în străinătate a efectuat și liberalul Cozmanciuc Corneliu Mugurel, dintre care trei în Franța. Deputatul s-a deplasat și pentru 4 zile și jumătate în Muntenegru și alte 4 zile în Elveția. În total, Camera Deputaților a decontat suma de 45.463,89 de lei.

Social democratul Mușoiu Ștefan a efectuat șase deplasări externe în prima sesiune parlamentară din 2023. Deputatul a petrecut între 2 și 3 zile în Irlanda, Suedia (două vizite), Olanda, Italia și Spania. În total, costul deplasărilor social democratului s-au ridicat la 41.859,60 de lei.

Alexe Florin Alexandru a efectuat trei deplasări externe, în perioada ianuarie – iunie 2023, în Kazahstan, Franța și Turcia. Deputatul PNL a petrecut în total 14 zile în vizite externe, dintre care 6 zile în Kazahstan, 3 zile și jumătate în Franța și 4 zile și jumătate în Turcia. Pentru aceste deplasări Camera Deputaților a plătit suma de 41.602,50 de lei.

Trei deplasări externe în valoare de 41.268 de lei a decontat Camera Deputaților și pentru social democrata Oteșanu Daniela. Deputata a petrecut 5 zile și jumătate în Maroc și Franța, dar și alte 5 zile tot în Franța.

Deputatul USR Barna Ilie Dan a efectuat trei deplasări externe în prima sesiune parlamentară din acest an, care s-au ridicat la suma de 40.434,88 de lei. Parlamentarul a petrecut șase zile în Kazahstan, patru zile în Austria și două zile și jumătate în Suedia.

Liberala Mara Calista a avut o singură deplasare externă în prima sesiune parlamentară din acest an. Deputata a petrecut 4 zile și jumătate în SUA pentru care Camera Deputaților a plătit 26.503,16 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite