Tudose, despre stenogramele în care este menționat: Văd o parte bună. Înseamnă că statul începe să funcționeze

0
Publicat:

Fostul premier Mihai Tudose și ministrul Transporturilor au negat faptul că ar fi vorbit sau i-ar fi cunoscut pe inculpații din dosarul spațiilor de la Aeroportul Otopeni.

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Contactat de „Adevărul”, fostul premier Mihai Tudose a afirmat că nu îi cunoaște pe cei care l-au menționat în interceptările din ordonanța de începere a urmăririi penale în dosarul „Mită la Aeroportul Otopeni. 

 „Numai pe Sf. Petru nu l-au mentionat. Doi inși vorbesc despre mine, doi inși pe care nu îi cunosc, că dacă ajung eu nu știu cine, vine cu mine nu știu cine, pe care îl cunosc ei, în regulă și eu ce să comentez, ce pot să comentez. Nu ați văzut că ei împărțeau pe toată lumea acolo la măsuța cu cafea sau la ce erau ei. Ei făceau Guvernul (…) Știau și cine vine consilier”, a explicat Mihai Tudose.

Fostul premier a mai explicat că nu are informații nici referitoare la legătura consilierului cu inclupații. „Îl cunosc, mi-a fost consilier (…) Nu știu, nu o să mă apuc acum să vorbesc cu Felix să văd ce a vorbit el cu ăia, treaba lor, nu mă interesează. (…) Repet, de Sf. Petru nu au vorbit din ce am văzut eu acolo, că au vorbit de toate, de oameni, de sisteme, de instituții, de toată lumea”, a mai spus Tudose. 

Liderul PSD a subliniat însă că ancheta arată mai multe aspecte pozitive. „Vă mai spun ceva, este o parte bună a acestui dosar: totuși nu au reușit să spargă sistemul, nu le-a ieșit, nu au ajuns la ”lumina”. Eu văd și o parte bună, că înseamnă că statul începe să funcționeze și prin faptul că nu au reușit să îl penetreze și prin faptul că i-a prins, numai exemple bune”, a mai adăugat vicepreședintele PSD. 

La rândul  său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut că nu are vreo legătură cu afirmațiile din interceptări ale inculpaților din doar. „Nu am vorbit niciodată cu vreunul dintre ei”, a spus Sorin Grindeanu într-o reacție pentru Digi24.

„Dacă vine Tudose premier, pentru noi e foarte bun“

Într-o discuție dintre Cătălin Lăscuț, proprietarul firmei Millenim, care gestionează magazinele duty-free din Aeroportul Otopeni, și directorul Dnata Catering, Hardan Saadeh (martor colaborator în dosar), se face referire la posibilitatea ca Mihai Tudose să fie premier după rotativa guvernamentală, urmând ca "Rache", cel mai probabil Felix Rache, interceptat şi el în dosar, să devină consilier, aspect favorabil intereselor privind prelungirea contractelor de închiriere la aeroport.

Patronul firmei Millenium, Cătălin Lăscuţ, menţionează o discuţie cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru o intervenţie la Grindeanu. 

Lăscuţ Cătălin le relatează interlocutorilor săi împrejurarea în care "anul trecut", însemnând 2021, a discutat cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, să vorbească cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu ca acesta din urmă să aprobe prelungirea pe "3,5,7 ani" a contractului Millenium cu CNAB, însă a fost refuzat întrucât la Ministerul Transporturilor au fost primite informări "nasoale" de la un serviciu de informaţii privind firma Millenium", notează procurorii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite