Traian Băsescu, despre prezidenţiale: „Între Ponta şi Antonescu, nu voi ezita să pun votul în urnă pentru Antonescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu se arată sceptic faţă de puterea pe care o vor avea formaţiunile de dreapta la alegerile prezidenţiale de anul viitor FOTO: Mediafax
Traian Băsescu se arată sceptic faţă de puterea pe care o vor avea formaţiunile de dreapta la alegerile prezidenţiale de anul viitor FOTO: Mediafax

Invitat miercuri seară la B1 TV, preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în cazul în care va fi pus să aleagă între Victor Ponta şi Crin Antonescu în turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014, îl va alege fără ezitare pe liderul PNL.

În cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” de la B1 TV, moderatorul Robert Turcescu l-a întrebat pe preşedintele Traian Băsescu ce părere are despre reacţiile vehemente din partea reprezentanţilor dreptei politice apărute după afirmaţia sa, potrivit căreia aceştia, dacă ar fi puşi să aleagă între Victor Ponta şi Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale de anul viitor, ar opta pentru liderul liberalilor. 

Turcescu a făcut chiar referire la vicepreşedintele PDL Raluca Turcan care a spus că mai bine şi-ar „tăia o mână” decât să-l voteze pe Crin Antonescu la prezidenţiale.

„Celor care se automutilează, le spun că nu-i înfrumuseţează. (…) pe dreapta, ai senzaţia că li s-a umflat capul şi toţi se văd preşedinte, avem o groază de d-ăştia care se văd”, a răspuns liderul de la Palatul Cotroceni.

De ales dintre „două belele”

Traian Băsescu a făcut departajarea între liderii USL prin faptul că Antonescu este un politician care nu minte în maniera lui Victor Ponta. Mai mult, şeful statului consideră alegerea liderului liberal în defavoarea liderului social-democrat o acţiune firească în cazul în care cei doi ar ajunge în turul al doilea la alegerile prezidenţiale.

„Între Ponta şi Antonescu, nu voi ezita să pun votul în urnă pentru Antonescu. Antonescu nu minte de dimineaţă până seara. Nu s-a făcut comisia pentru că a minţit Ponta. Amândoi sunt cu o reputaţie proastă”, a adăugat preşedintele României, descriindu-i ca fiind „două belele”.

Traian Băsescu a criticat şi faptul că partidele de dreapta, inclusiv PDL, par preocupate doar de a-şi desemna candidaţii la Preşedinţie, în loc să dea un semnal puternic străduindu-se să obţină un rezultat bun la europarlamentare. Liderul de la Cotroceni este de părere că, fără o viziune comună şi un candidat, niciun partid de dreapta nu va ieşi câştigat în urma alegerilor prezidenţiale.

„Dacă dreapta va fi atât de relaxată, ei vor putea să joace în doi alegerile prezidenţiale. Mai auzeam pe cineva din fostul meu partid că o să batem PNL. S-o credeţi voi. Niciunul nu va fi preşedinte dacă rămân aşa”, a precizat Traian Băsescu, care nu a uitat să menţioneze că alegerile europarlamentare joacă un rol important în ceea ce priveşte analiza modului în care sunt pregătite partele politice pentru prezindenţiale.


Citeşte şi:

LIVETEXT Traian Băsescu: Am vorbit cu Chiţoiu la 40 de zile după ce s-a dat creditul

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, la B1 TV, pe marginea ultimelor evenimente politice: despre comisiile de anchetă din Parlament, luptele interne care se duc în USL,  anul electoral 2014, proiectul de descentralizare, decoraţia lui Laszlo Tokes şi despre desecretizarea arhivelor Dunărea Operativ.

Băsescu: prezidenţialele organizate simultan cu revizuirea Constituţiei, ca lovitura de stat din vara lui 2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” difuzate de B1 TV, că PSD doreşte referendum pentru revizuirea Constituţiei odată cu prezidenţialele pentru a pune „o maimuţă” la Cotroceni, şi a apreciat că un astfel de demers ar duce la decredibilizarea României în UE.

Traian Băsescu: „Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 eurocenţi a accizei la benzină, le trimit bugetul înapoi”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că va trimite înapoi bugetul de stat pe 2014, dacă se păstrează creşterea accizei la benzină cu 7 cenţi şi se menţine creşterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

Traian Băsescu, despre descentralizare: „România va fi răvăşită în interes electoral, e crimă administrativă”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că prin asumarea răspunderii pe Legea descentralizării, România va fi răvăşită, în interes naţional şi se dă o lovitură funcţionării instituţiilor, fiind vorba despre „o crimă administrativă”.

Băsescu, despre retragerea distincţiei în cazul Tokes: „Aştept raportul Consiliului”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1Tv, că aşteaptă raportului Consiliul de Onoare la Ordinului „Steaua României” înainte de a decide retragerea sau nu a distincţiei acordate lui Laszlo Tokes, menţionând că nu doreşte repetarea istoriei din cazul Corneliu Vadim Tudor.

Traian Băsescu, despre cazul Călăraşi: Şi Uniunea Compozitorilor trebuie să facă o comisie, să vadă de ce cântă greierii pe tarlaua familiei Băsescu

Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit miercuri seară, invitat la B1 TV, despre chestiunea creditului luat de fiica sa, Ioana Băsescu, încercând să explice cât mai clar toate detaliile creditului, dar şi achiziţionarea terenului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite