Textul acordului PSD-PNL, finalizat în această seară de Nica şi Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Textul acordului politic dintre PSD şi PNL privind constituirea unei noi majorităţi de guvernare va fi finalizat în cursul serii de marţi, a anunţat preşedintele PSD, Mircea Geoană.

El a menţionat că discuţiile asupra textului acordului vor fi conduse de reprezentanţii PSD şi PNL Dan Nica şi Ludovic Orban.

"Dan Nica se întâlneşte cu Ludovic Orban pentru a finaliza textul în această seară, dar nu este o întâlnire oficială, la nivel de conducere', a spus Geoană, adăugând că sunt schiţate câteva principii în textul acordului, acestea referindu-se la buna guvernare.

Preşedintele PSD a subliniat că acordul de colaborare politică nu conţine nicio împărţire a portofoliilor sau a funcţiilor.

'Nu va avea loc până pe 6 decembrie niciun fel de negociere, niciun fel de împărţeală, va fi un acord bazat exclusiv pe principiile bunei guvernări. Nu va fi nicio discuţie cu privire la împărţirea de portofolii, ne interesează un nou concept pentru România, un concept modern' - a precizat Mircea Geoană, adăugând că împărţirea portofoliilor va avea loc după al doilea tur al prezidenţialelor, în urma unei discuţii cu viitorul premier, Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, se poate găsi o viziune comună cu liberalii în viitorul program de guvernare.

'Şi eu sunt împotriva reducerii fiscalităţii. Sunt absolut convins că, odată ce vom găsi resurse, vom reduce fiscalitatea. Sunt elemente între care există o convergenţă între rolul pieţei, statului, între solidaritate şi libertate. Nu cresc taxele în 2010. O discuţie despre fiscalitate va avea loc în momentul relansării economiei' - a susţinut liderul social-democraţilor.

Mircea Geoană a dorit să salute decizia partenerilor PNL privind încheierea acestui acord şi mai ales modul demn şi onorant în care liderul liberal, Crin Antonescu, s-a exprimat în aceste zile.

'Sunt convins că vom face un parteneriat serios, între oameni serioşi, pe termen lung. Va fi un acord bazat pe principiile bunei guvernări' - a spus preşedintele PSD. AGERPRES/(Cătălina Matei)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite