Tăriceanu anunţă că vrea „o discuţie serioasă“ cu Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat astăzi că votul pentru numirea senatorului Mihai-Răzvan Ungureanu la şefia SIE i-a „ridicat semne de întrebare“, motiv pentru care vrea o discuţie serioasă la nivelul coaliţiei de guvernare, la întoarcerea în ţară a premierului Victor Ponta.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, fără îndoială, îmi ridică şi mie nişte semne de întrebare referitoare la modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală şi majoritatea. Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs şi de aceea cred că este nevoie ca odată cu revenirea premierului în ţară să facem o discuţie foarte serioasă în jurul acestei chestiuni, pentru a vedea cum funcţionează majoritatea până în 2016 şi a evita, pe viitor, situaţii ca cea de ieri“, a declarat miercuri Tăriceanu, la Senat.

Totuşi, preşedintele Senatului consideră că situaţia nu este „nici emblematică, nici hotărâtoare pentru buna funcţionare a guvernării şi a coaliţiei“, pentru că actualul guvern şi actuala coaliţie au rezultate, iar discuţia din coaliţie ar trebuie să se concentreze pe evitarea unor astfel de situaţii în viitor.

Parlamentul a votat ieri, cu sprijinul UNPR, în favoarea numirii senatorului PNL Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

Citeşte şi:

Votul pentru MRU: Oastea PSD, îngenuncheată de genunchiul lui Ponta

Parlamentul l-a validat ieri pe Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în timp ce Victor Ponta a privit din Turcia cum partidul pe care îl conduce a pierdut majoritatea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite