Surse: Miniştrii USR PLUS se pregătesc să-şi depună demisiile din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ghinea este prin cei care ar urma să părăsească Guvernul FOTO Inquam Photos George Călin
Cristian Ghinea este prin cei care ar urma să părăsească Guvernul FOTO Inquam Photos George Călin

Cei cinci miniştri USR PLUS rămaşi în Guvernul Cîţu pregătesc depunerea în bloc a demisiilor în această seară, după mai multe zile de atacuri între PNL şi reprezentanţii acestei formaţiuni, susţin surse din conducerea partidului condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Miniştrii USR PLUS din Guvernul Cîţu ar urma să-şi depună mandatele în această seară, pentru a nu mai fi acuzaţi că se agaţă de funcţie, cu toate că în acelaşi timp îl critică pe premier, susţin surse din partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş. 

Decizia miniştrilor USR-PLUS vine la patru zile de izbucnirea scandalului între principalele forţe politice ale Coaliţiei. Echipa Cîţu este cea care a blocat demersul parlamentar al USR PLUS privind moţiunea de cenzură, în timp ce liberalii din tabăra Orban au fost mai rezervaţi. 

În acest moment, situaţia din Coaliţie e incertă, iar partidul care joacă rol de arbitru şi care poate înclina balanţa este PSD. PSD poate stabili dacă Florin Cîţu pleacă acasă sau dacă rămâne la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, la Guvern sunt pregătite de zilele trecute documentele pentru demiterile demnitarilor USR PLUS, adică secretari de stat, precum şi oameni din administraţia locală, susţin surse de la Palatyl Victoria.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite