Surse. Iohannis rămâne la varianta Ludovic Orban - premier. Cine intră la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Binomul Ludovic Orban - Klaus Iohannis
Binomul Ludovic Orban - Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier tot pe Ludovic Orban, chiar dacă PNL va termina alegerile pe locul doi, susţin surse politice pentru Adevărul. Şeful statului preferă o majoritate mai largă, formată din PNL, USR PLUS, PMP şi UDMR. Liberalii susţin însă că PNL va termina în faţa PSD, prin urmare Ludovic Orban nu va avea nicio emoţie pentru a rămâne la Paltul Victoria.

Lupta între PSD şi PNL pentru alegerile parlamentare 2020 se duce în continuare umăr la umăr. Potrivit unui sondaj CURS Avangarde făcut la ieşirea de la urne şi obţinut de Adevărul, PSD a obţinut 30,5%, în timp ce PNL - 29%. Datele corespund orei 19.30. Următorul exit-poll va fi publicat la ora 23.00. 

Sondaj la ieşirea de la urne CURS Avangarde. Ora 19.30:

1. PSD - 30,5%
2. PNL - 29%
3. USR PLUS - 15,9%
4. UDMR - 5,7%
5. PMP - 5%
6. ProRomânia - 5%
7. AUR - 5,2%

Voturile românilor din diaspora, care n-au fost contabilizate de exit-poll-ul prezentat în seara alegerilor, pot schimba clasamentul alegerilor parlamentare, câtă vreme primele estimări arată o diferenţă de doar 1,5 procente între primii comnpetitori politici. La fel s-a întâmplat în 2008, când PDL a învins PSD cu doar un mandat în plus. PDL s-a topit între timp în PNL, partid care poate trimite PSD în opoziţie după 7 ani la putere.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost surpriza alegerilor parlamentare din 2020, reuşind să treacă pragul electoral de 5%, ajungând astfel în Parlament, deşi la alegerile locale a obţinut sub 1%. Formaţiunea este condusă de George Simion, fost candidat independent la europarlamentarele din 2019, şi de fostul jurnalist Claudiu Târziu. Premierul propus de AUR e Călin Georgescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite