Stroe: Simion dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral. E un nou protest marca AUR, cu violențe și scandal

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat că liderul AUR, George Simion, „dezinformează românii”, dat fiind că „în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii”, în contextul protestului din față de la Ministerul Sănătății

Ionuț Stroe, deputatul PNL FOTO Mediafax
Ionuț Stroe, deputatul PNL FOTO Mediafax

Asistăm astăzi la un nou protest marca AUR, cu violențe, îmbrânceli și scandal. George Simion dezinformează românii și folosește populația în propriul interes electoral, cu unicul scop de a destabiliza societatea și de a semăna ură și dezbinare. Vedem și astăzi duplicitatea liderului AUR: în timp ce îndeamnă oamenii la nevaccinare, declară nonșalant că și-ar vaccina copiii. Cu alte cuvinte, siguranță pentru ai lui și haos și riscuri de sănătate pentru români”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Ionuț Stroe.

Este periculos deja că astfel de episoade apar frecvent, din cauza dezinformărilor făcute cu bună știință de formațiuni politice nocive, cu un discurs clar împotriva intereselor românilor.  Noi toți trebuie să condamnăm ferm astfel de acțiuni. Ele au un potențial destabilizator care nu are ce căuta într-o societate europeană democratică puternică”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

De altfel, informațiile pe care le propagă AUR nu au în realitate nicio bază reală: strategia de vaccinare doar oferă acces gratuit celor care doresc să se imunizeze, fără să instituie obligativitatea vaccinării.  Este scris negru pe alb, dar asta nu contează. Instrumentele electorale cu care operează George Simion și AUR sunt doar minciuna și propaganda”, a conchis Stroe.

AUR ia distanță de organizarea protestului

Liderul AUR, George Simion, a subliniat că nu partidul său organizează protestul, ci de acest lucru s-a ocupat Frăția Ortodoxă, dar și Mihai Târnoveanu, ultimul fiind printre cei care au cerut să intre și la discursul lui Viktor Orban de la Tușnad.

O poziție similară a avut anterior, Claudiu Târziu, cel care a afirmat la Antena 3 că rezonează cu ideile exprimate de protestatari, împotriva unei vaccinări obligatorii, dar nu AUR organizează evenimentul.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat joi, într-o conferinţă de presă, protestul AUR împotriva vaccinării, susţinând că acesta induce „confuzie” şi „iresponsabilitate" în ceea ce priveşte sănătatea copiilor ţării.

Proiectul Strategiei Naţionale de Vaccinare nu face altceva decât să stabilească principiile funcţionării unui program de vaccinare şi accesul oricui din ţara noastră la vaccinuri. În ultimii 10 - 15 ani scăderea acoperirii vaccinale în România este un element îngrijorător. România este dincolo de locul 100 în clasamentul mondial al acoperirii vaccinale şi suntem, la multe dintre vaccinuri, pe ultimul loc în Europa şi lucru acesta trebuie schimbat, având interesul să ne protejăm copiii şi generaţiile viitoare", a explicat Rafila.

Demnitarul a subliniat că vaccinarea este „opţională", iar Ministerul Sănătăţii nu promovează „în niciun fel obligativitatea vaccinării". Potrivit ministrului, în proiectul de act normativ nu este folosit cuvântul "obligatoriu" aşa cum susţin protestatarii.

Lucrul ăsta trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea. Am auzit tot felul de scandări. Nu cred că sunt scandări serioase sau cei care le scandează nu înţeleg despre ce este vorba. (...) În faţa ministerului se desfăşoară o acţiune de informare incorectă, neadevărată care are ca scop scăderea conştientizării populaţiei în ceea ce priveşte utilitatea vaccinări", a adăugat Alexandru Rafila

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite