Stanescu: Statul trebuie să sprijine mai mult ca oricând comunitățile de români din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD a subliniat într-un comunicat de presă că Statul are obligația de a sprijini comunitățile de români din Ucraina, în contextul războiului declanșat de Rusia în țara vecină. 

FOTO Inquam Photos / Geoge Călin
FOTO Inquam Photos / Geoge Călin

 „Ținând cont de război și de vremurile dificile prin care trec comunitățile românești din Ucraina, avem obligația să fim tot timpul aproape de ele, iar statul român trebuie să le sprijine mai mult ca oricând”, a susținut Paul Stănescu, invocând războiul declanșat de Rusia în Ucraina și relatând vizita sa în comunitatea de români din Ucraina. 

„La sfârșitul acestei săptămâni am fost în Ucraina, la Cernăuți și apoi în comuna Straja pentru comemorarea lui Dimitrie Onciul, cel care a fost un mare istoric român, Președinte al Academiei Române și un apărător al identității și al neamului românesc. Sâmbătă, alături de comunitatea românească din Ucraina, am asistat la slujba de pomenire din Cimitirul Central din Cernăuți. Împreună cu Gheorghe Cârciu, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Ioan Stan, prof. Juravle Mihai, primarul din Straja, și alți distinși invitați am fost bucuroși că am putut, în ciuda condițiilor dificile, să-i cinstim memoria marelui român, așa cum cere tradiția noastră creștină”, a transmis secretarul general al PSD pe Facebook.

Social-democratul a mai subliniat că „locurile de odihnă ale înaintașilor noștri sunt monumente ale românismului, parte din identitatea noastră și trebuie protejate și reabilitate”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite