Sorin Grindeanu, despre reacţia lui Kelemen Hunor în urma declaraţiilor lui Viktor Orban: Nu neapărat că i-a luat apărarea, dar mi s-a părut moale

0
0
Sorin Grindeanu FOTO: Facebook Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministru al Transportului şi vicepremier, a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu la Digi24, faptul că reacţia lui Kelemen în Hunor în urma declaraţiilor lui Viktor Orban a fost una „moale” şi în continuare sunt aşteptate clarificările preşedintelui UDMR.

„Reacţia lui Kelemen Hunor a fost moale, nu neapărat că i-a luat apărarea, dar mi s-a părut moale. Cel mai bine e să răspundă domnul Kelemen Hunor vis a vis de ceea ce declară dânsul” , a precizat ministrul Transporturilor la Digi24.

Sorin Grindeanu a precizat că este de acord cu declaraţiile preşedintelui Iohannis, că UDMR ar trebui să vină cu clarificări în cadrul coaliţiei. 

„Eu nu sunt în postură să ştiu dacă a greşit sau nu. Am fost total de acord cu ceea ce a declarat preşedintele Iohannis, legat de clarificările pe care ar trebui să le facă. Am văzut chiar membrii UDMR, de marcă, care nu sunt nici ei de acord cu ce au spus alţi reprezentanţi UDMR”. 

Ministrul a afirmat faptul că, din punctul său de vedere, declaraţiile făcute de premierul maghiar pe teritoriul României au fost rasiste. 

În ceea ce priveşte ieşirea de la guvernare a UMDR, ministrul nu o consideră o soluţie, afirmând faptul că ar trebui ca situaţia să fie clarificată de vicepremierul Kelemen Hunor:  „Nu cred, atâta timp cât se clarifică lucrurile”.

Sorin Grindeanu a precizat faptul că liderul UDMR nu a fost prezent la şedinţa de Guvern de astăzi. Conform surselor Adevărul, Kelemen Hunor şi miniştrii Cseke Attila şi Tanczos Barna sunt în concediu de odihnă. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri