Social-democraţii vor să depună plângere penală împotriva Robertei Anastase pentru validarea votului pentru conducerile SRTV şi SRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD intenţionează să depună la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru abuz în serviciu, reclamând votul "fraudulos" al Parlamentului la desemnarea preşedinţilor SRR şi SRTv, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a precizat că plângerea penală ar putea fi introdusă săptămâna viitoare.

Social-democraţii o acuză pe preşedinta Camerei de fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Potrivit acesteia, Regulamentelor celor două Camere şi Regulamentul şedinţelor comune, precum şi Legea 41/1994, privind organizarea şi funcţionarea societăţilor publice de radio şi televiziune au fost încăălcate la cotul din 29 iunie, când au fost validaţi preşedinţii SRR, respectiv SRTv, şedinţa celor două Camere fiind condusă de Anastase.

"S-a constatat că în urne erau doar 220 de bile, în condiţiile în care Anastase a anunţat prezenţa şi votul a 236 de parlamentari. Dacă au fost doar 220 de voturi, nu a existat cvorum. În al doilea rând, procesul-verbal de constatare a rezultatelor nu a fost semnat de reprezentanţii PSD şi PNL în cele două Birouri Permanente. Procesele verbale trebuia semnate de toţi cei 26 de membri ai Birourilor Permanente, semnăturile celor 12 de la PDL şi UDMR nefiind majoritare. Deşi fraudulos, votul a fost validat de Roberta Anastase, care se comportă astfel doar pentru a satisface interesele unui partid de gaşcă", a mai spus Vasilescu.

Votul pentru validarea lui Ovidiu Miculescu, propus de CA al SRR pentru funcţia de preşedinte al instituţiei, s-a efectual după ce PNL şi PSD au părăsit sala în semn de protest faţă de decizia de a vota întâi pentru şefia Radioului Public şi apoi pentru cea a TVR.

În locul lui Miculescu a fost propus Demeter Andras Istvan pentru funcţia de preşedinte-director general al SRR. Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL), Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul reunit cu 237 de voturi "pentru" şi doar două voturi "împotrivă".

Şi candidatul propus pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-director general al SRTv, Alexandru Lăzescu, a fost validat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului. Potrivit secretarului Senatului Gheorghe David care a citit procesul verbal, Lăzescu a fost validat cu unanimitate de voturi, adică 238.

Alexandru Lăzescu a fost desemnat de Preşedinţie pentru CA al SRTv. Demeter Andras Isvan a fost desemnat de UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite