Simulări ale ședințelor de guvern, pentru tinerii din programul de internship al Guvernului

0
Publicat:

Tinerii din cadrul programului de internship al Guvernului României au simulat o ședință de guvern, potrivit unui comunicat al Executivului. În perioada de internship aceștia au fost implicați în diverse activități în cadrul mai multe instituții guvernamentale.

FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

„Tinerii stagiari din Programul de Internship al Guvernului României au avut ocazia de a intra în rolul membrilor Guvernului și de a cunoaște parcursul oricărei decizii la acest nivel, în cadrul simulării unei ședințe pregătitoare și a unei ședințe de guvern. După cele câteva săptămâni în care au fost implicați în diverse activități la instituții guvernamentale, participanții la acest program de pregătire au venit cu propuneri de proiecte, pe care le-au analizat în detaliu în cadrul acestor evenimente desfășurate la Palatul Victoria”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prezent la eveniment, secretarul general al Guvernului, a subliniat importanța implicării tuturor tinerilor în procesele decizionale „pentru o Românie mai prosperă și mai dinamică și i-a felicitat pe participanți pentru maturitatea, responsabilitatea și capacitatea de analiză de care au dat dovadă pe parcursul discuțiilor și a programului de stagiu”.

„Sunt convins că ați învățat lucruri interesante în cadrul acestui Program de Internship și vă încurajez ca atunci când veți fi în situația de a opta pentru un drum în viață să aveți în vedere și o carieră în sectorul public”, a declarat oficialul guvernamental, potrivit sursei citate.

La cele două ședințe de simulare a reuniunilor guvernamentale organizate pentru tinerii stagiari din Programul de Internship al Guvernului României au participat, de asemenea, Mihnea Drumea, secretar general adjunct al Guvernului, și Victoria Stoiciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și coordonator al Programului.

Sursa citată arată că programul de internship al Guvernului se va încheia pe 9 septembrie. 

„În cele aproape două luni ale stagiului, cei 150 de tineri înscriși la ediția de anul acesta au fost implicați efectiv la activități desfășurate în cadrul guvernului, ministerelor și altor instituții și au participat la dezbateri, mese rotunde, sesiuni de training și workshop-uri tematice.Programul de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, iar în prezent 1425 de tineri fac parte din rețeaua de alumni a Programului”, se arată în comunicatul Guvernului.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite