Simion: Vrem să propunem specialişti să conducă Guvernul. Dacă Iohannis va continua cu susţinerea marionetei Cîţu, vom declanşa procedura de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Calin
FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că formaţiunea sa va dialoga cu toate partidele din Parlament şi a transmis că AUR susţine varianta unui guvern de specialişti, urmând să vină inclusiv cu propuneri în acest sens.

„Noi astăzi am dat jos Guvernul, a fost o lună grea. Din 1 septembrie, de când am început să strângem semnăturile, am tot fost blocaţi de către diferiţi indivizi din sistem, de către coaliţii monstruoase. Mergem până la capăt, urmează un nou nume de premier”, a declarat Simion, după votul moţiunii de cenzură.


Liderul AUR a spus că partidul său va dialoga cu toate partidele şi este pregătit să vină şi cu un nume de premier.

„Dacă PNL-ul îl are doar pe Florin Cîţu, dacă PSD-ul nu vine cu niciun nume, o să venim noi cu propuneri, dar momentan vom sta şi vom dialoga cu toate partidele, vedem că şi domnul Orban este dispus să dialogheze, pentru stabilitate, pentru linişte, pentru o reconstrucţie a României", a adăugat el.

Simion a mai spus că AUR nu susţine un premier din zona ministerelor de forţă, precum Bode şi Ciucă, şi nici pe Vîlceanu. 

„Nu e rolul nostru să venim cu propuneri din rândul PNL, vom veni cu propuneri din afara partidelor, cu un guvern de specialişti. Înţeleg că şi PSD vrea un guvern de specialişti”, a mai declarat Simion. 

Copreşedintele AUR a arătat că dacă preşedintele Klaus Iohannis va insista cu „marioneta Florin Cîţu”, atunci AUR va declanşa procedura de suspendare a şefului statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite