Șeful CJ Timiș, reclamat la ANI: „Toate presupusele acuzații vor fi demontate”

0
Publicat:

Șeful CJ Timiș a respins acuzațiile lansate la adresa sa, susținând că reclamația la ANI face referire la autorizația de construcție a unui lăcaș de cult ortodox, iar falsul în declarații ar fi de fapt poziția de membru în Consiliul Parohial al unei biserici.

Șeful CJ Timiș a argumentat
Șeful CJ Timiș a argumentat

Am fost reclamat la ANI pentru că, în timpul mandatului de primar la Dudeștii Noi, am aprobat construirea unei biserici ortodoxe în localitate. Reclamația vizează un presupus conflict penal, de aceea, nefiind de competența ANI, plângerea a fost redirecționată către Parchet sub forma unei sesizări”, a scris șeful CJ Timiș pe Facebook în urma sesizării transmise de ANI. 

Alin Nica a argumentat că „acuzatia de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox”, a fost de acord „să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox”, susținând că „situația este absurdă”, însă înțelege că „ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată”.

„Se pare că pe unii îi deranjează mult faptul că susțin Biserica deoarece a mai fost reclamată la ANI și calitatea mea de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi”, a mai scris Nica.  

Șeful CJ Timiș a explicat că acuzația de fals în declarații s-ar referi la o eroare strecurată în declarația de interese. „Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet”, a mai susținut Alin Nica.

Din păcate, încă rezistă în administrație și în politică astfel de metode demne de Securitatea anilor 90. Dar nu am nicio temere, nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice deoarece știu că cetățenii sunt mai informați și mai deștepți decât cred cei care fabrică astfel de mizerii”, a mai transmis Nica. 

Potrivit șefului CJ Timiș, au fost scoase din context părți din activitatea sa profesională și „au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic”.

„Toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci, în spatele can-can-ului reclamațiilor, stau neclintite implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales”, a mai transmis Alin Nica.

Șeful CJ Timiş, acuzat de conflict de interese

ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica (PNL), a infracţiunilor de conflict de interese și fals în declarații.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție”, precizează ANI, în raportul lor de constatare.

Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, completează instituția.

ANI vorbește și de un potențial fals în declarații, fiind menționată această acuzație în sesizarea făcută Parchetului de pe lângă ÎCCJ.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite