Şedinţa Curţii Constituţionale s-a încheiat. Guvernul are termen o săptămână să trimită listele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii CCR pot decide astăzi dacă preşedintele Traian Băsescu revine la Cotroceni   Foto: Mediafax
Judecătorii CCR pot decide astăzi dacă preşedintele Traian Băsescu revine la Cotroceni   Foto: Mediafax

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis marţi să devanseze pentru 21 august termenul până la care Guvernul trebuie să transmită listele electorale permanente în baza cărora s-a votat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu..

UPDATE 17.30 Şedinţa CCR s-a încheiat. Verdictul în cazul validării sau invalidării referendumului ar putea fi dat marţi, 21 august.

UPDATE 13.10 Judecătorii CCR au reluat şedinţa în care ar putea decide dacă Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni.

UPDATE 14.45 Judecătorii Curţii Constituţionale au luat o pauză de dezbateri.

UPDATE 12.00 Echipe de anchetatori au descins în această dimineaţă în localităţi din 15 judeţe ale ţării, unde fac percheziţii şi audieri în dosare deschise în urma unor plângeri penale privind fraude electorale la referendumul de pe 29 iulie. 

UPDATE 11.23 Parchetul General a precizat marţi, într-un comunicat de presă, că Listele electorale, bazele de date care au stat la baza întocmirii acestora şi chiar softul proaspăt achiziţionat pentru verificarea votului şi depistarea eventualelor fraude au fost ridicate de procurori de la Autoritatea Electorală Permanentă, de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, de la Biroul Electoral Central, de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, de la Direcţia Generală de Paşapoart, dar şi de la firma care ar fi trebuit să verifice dacă au existat cazuri de vot multiplu. 

UPDATE 10.34 Parchetul spune că are toate documenetele necesare, însă acestea nu au fost trimise către CCR.

UPDATE 10.27 Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, înaintea şedinţei plenului Curţii Constituţionale, că rectificarea transmisă la Monitorul Oficial în cazul motivării privind referendumul din 29 iulie a fost emisă "în condiţii strict legale".

Membrii Curţii au fost convocaţi de către Augustin Zegrean pentru o şedinţă în această dimineaţă la ora 10:00, pentru a soluţiona disputa legată de erata pe care CCR  a trimis-o Monitorului Oficial, erată potrivit căreia, românii cu domiciliul în străinătate trebuie luaţi în considerare la cvorumul referendumului pentru demiterea preşedintelui.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite