Secretara Primăriei Nana: Adrian Rădulescu a înregistrat terenul cumpărat de Ioana Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretara Primăriei Nana, Tudoriţa Nicolae, a declarat marţi, în faţa membrilor Comisiei Călăraşi, că Adrian Rădulescu, consilierul preşedintelui Traian Băsescu, este cel care a înregistrat terenul cumprat de Ioana Băsescu.

„El (Adrian Rădulescu - n.r.) nici nu a venit la mine, el, pur şi simplu, a venit, a adus nişte documente la Registrul agricol. Cu mine nu s-a întâlnit, nu m-a văzut. Cel de la Registrul agricol era firesc să îmi spună: la poziţia «x» s-a înregistrat doamna Ioana Băsescu cu suprafaţa de. A adus documentele domnul. La un moment dat, când avem nevoie să facem nişte situaţii, discutăm şi noi pe marginea acelor lucruri“, a afirmat Tudoriţa Nicolae.

Secretara Tudoriţa Nicolae a mai spus că nu a fost contactată niciodată de Adrian Rădulescu.

Chestionată când a aflat că respectivul teren a fost cumpărat de Ioana Băsescu, secretara a spus că după ce tranzacţia a fost efectuată.

„Am aflat când a venit la primărie să îl declare, la Registrul agricol, nu la mine. Nu în momentul acela, când facem câte o situaţie. Avem de transmis ceva şi e firesc că trebuia să văd“, a menţionat Nicolae.
 

Comisia parlamentară de anchetă Călăraşi l-a invitat, marţi, la audieri pe fostul primar al comunei Nana Dumitru Budeşteanu, care a murit în anul 2008.

Anunţul invitării la comisie a fostului primar al comunei Nana Dumitru Budeşteanu a fost făcut săptămâna trecută de către senatorul PSD Gabriela Firea.

“Avem luni, de la ora 15.00, fostul prefect de Călăraşi Doru Ioan Tărăcilă, de la ora 16.00 – fostul prefect Jenel Şerban, de la ora 17.00 – fostul prefect de Călăraşi Lilian Ionescu. Pentru ziua de marţi vor veni la audieri fostul primar al comunei Nana, Dumitru Budeşteanu, de la ora 11.00 – secretara primăriei Nana, Tudoriţa Nicolae, de la 12.00 lucrătorul agricol al comunei Nana, Marian Dobre”, a anunţat Firea.

De asemenea, tot în cadrul audierilor, Gheorghe Dobre, primarul comunei Nana, a ţinut să precizeze că nu a fost contactat niciodată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu. „V-o spun pe cuvântul de onoare. Eu vă spun că la primărie nu l-am văzut intrând, să vorbească cu cineva. Dacă a venit în lipsa mea, dar eu nu am auzit aşa ceva. Niciodată nu a venit cineva la mine să mă întrebe de suprafaţa asta de teren, se vinde, a cui e, cum e? Nu m-a întrebat nimeni“, a mai spus Dobre.

Citeşte şi:

Comisia Călăraşi a început activitatea. Consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, chemat la audieri. Firea: Noi nu vânăm pe nimeni

Comisia parlamentară care anchetează terenurile de la Nana achiziţionate de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, s-a reunit astăzi, la Parlament, în prima şedinţă. Potrivit social-democratei Gabriela Firea, de lunea viitoare vor începe audierile în acest caz. De asemenea, membrii forului de anchetă vor solicita şi raportul comisiei parlamentare care a investigat activitatea CEC Bank.

Comisia Călăraşi, votată în Parlament. Cine va ancheta terenul cumpărat de Ioana Băsescu

Plenul Parlamentului s-au reunit marţi şi a votat cu majoritate de voturi înfiinţarea Comisiei Călăraşi, for care va ancheta terenul cumpărat de fiica preşedinteleui Traian Băsescu în localitatea Nana.

Prefectul judeţului Călăraşi, la audierile Comisiei Nana: Ar putea exista titluri de proprietate ai căror autori să fie decedaţi

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, i-a audiat astăzi pe reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi şi pe prefectul judeţului, George Iacob. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri