Scandal Opoziție-Putere la moțiunea contra lui Bode: „Vă lăsați conduși de un pui de securist” / „Lucian, faci rău României”

0
Publicat:

Partidele din Opoziție și cele din coaliția de guvernare s-au contrat la moțiunea simplă depusă împotriva ministrului de Interne. Lucian Bode le-a transmis celor din USR că sunt penibili, în timp ce Uniunea a replicat faptul că demnitarul se agață de putere.

Conferinta de presa  Lucian Bode Alexandru Rafila Palatul Victoria 25 februerie 2022 FOTO  Inquam Photos / George Calin

Moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei a fost citită de alesul Uniunii, Radu Miruță. Înainte de a lua cuvântul Lucian Bode, președintele AUR, George Simion, a venit cu un prim atac la persoană. „Dacă vrem să cinstim pe Iuliu Maniu, ar trebui să deparazităm clasa politică de persoane ca Lucian Bode”, a transmis președintele AUR. 

Este evident pentru toată lumea că aveți idei puține și fixe, deci nu pot să mă declar surprins de ideea voastră de a mai depune încă o moțiune. Recunosc că mă surprinde însă anduranța pe care o aveți la penibil și ipocrizie (...) Țin să remarc oamenii de calitate din USR cu care am lucrat în campania din 2020 și cu care am fost la guvernare în 2021. Asta se întâmplă când vă lăsați conduși de un pui de securist, înconjurat de o gașcă de bezmetici. Pentru că așa arată conducerea USR astăzi, iar strategia lor până acum a avut un singur efect: au dus în jos USR, la 6-8%”, le-a transmis Lucian Bode.

Astăzi, însă, niște analfabeți funcțional încearcă să mă denigreze, mă răstignesc în piața publică cu privire la parcursul meu academic și profesional. Unii care nu știu să întocmească un CV, care au absolvit o facultate în 2 ani sau care se bâlbâie când au de dat explicații despre cum și-au dobândit diplomele de studii”, a completat ministrul Bode.

„Vinovatul” de la UBB

„Vă întreb pe voi, cei de la USR: cum este posibil ca în 2018 UBB să certifice calitatea tezei și să propună susținerea publică, apoi în 2019 CNATDCU să valideze pe deplin teza, iar în 2022, aceeași UBB, prin Comisia de Etică, să recomande îndreptarea unor erori de citare printr-o erată, ca mai apoi în 2023, la presiunea politică a USR și a Emiliei Șercan, să-și îngroape absolut toate evaluările anterioare și să spună că teza e profund viciată, încălcând flagrant legea și călcându-și în picioare propriile evaluări? Ce s-a schimbat între timp și, mai ales, când a avut UBB dreptate? Teza mea arăta la fel și în 2018 și în ianuarie 2023”, a punctat Bode.

Însă ceea ce au făcut câțiva mușterii USR de la UBB în frunte cu Dacian Dragoș - Președintele Comisiei de Etică a UBB și, atenție, beneficiarul susținerii USR pentru ocuparea unor funcții în cadrul sistemului de Justiție - în perspectiva adoptării ultimei hotărâri a Comisiei de Etică din 2023, nu are nicio legătură cu realitatea sau cu respectarea legii, ci arată că a fost folosit drept pion într-o amplă campanie a USR de denigrare a mea. Vorbim de același Dacian Dragoș care a recunoscut public că au fost presiuni pentru „arderi pe rug în piața publică”, pentru a fi “parțiali și subiectivi”, “pentru a da un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată”, pentru că judecata și verdictul se dau pe Facebook la USR și asociații lor. Că tot vorbim de campanii, USR a cheltuit degeaba milioane de lei din bani publici pentru a-mi cere demisia sau pentru a ventila minciuni și jigniri de cea mai joasă speță. Vă întreb, iarași, la ce v-a folosit? V-ați făcut de râs și ați dus USR la 6-8%”, a mai subliniat ministrul Internelor.

Drulă: Rusine! Iohannis patronează acest sistem

De la USR cuvântul a fost luat de președintele formațiunii, Cătălin Drulă. „Nu știu ce e mai rău: să te apere Leoreanu sau să-ți scrie Mânăstire (n.r. - aluzie la fostul secretar general adjunct al PNL) discursul. Doctorul Bode vorbea mai devreme de securism. Omul care își amenință colegii cu dosare (...) omul care și-a făcut un doctorat fake cu conducătorul SRI”, a fost replica lui Drulă. 

Liderul USR susține că ar trebui ca secretarului general al PNL ar trebui să-i fie rușine. „Rușine, așa am fi vrut să-i spunem. Moțiunea rușinii! E o rușine să-l avem pe Bode ministru de Interne”, a completat Drulă. Nu a uitat USR-istul nici de ratarea Schengem. „Am ratat Schengenul, Bode a fost demonstrat plagiator”, a completat președuntele Uniunii care a amintit că „Iohannis patronează acest sistem” în care pe funcții au ajuns mai multe persoane controversate. 

Lucian, ești disperat. Te agăți de putere. Faci rău, iar asta e problema lor, dar faci rău României, iar asta e problema mea și a USR”, a conchis Drulă. 

De partea celor care i-au luat apărarea lui Bode au mai fost Laurențiu Leoreanu (președintele PNL al Comisiei de apărare), Florin Roman (vicepreședintele Camerei), Zacharie Benedek (UDMR) și Alfred Simonis (liderul deputaților PSD). „Textul e mediocru, susținut mediocru. E prezentat într-o formă mai puțin energetică decât ne așteptăm. Colegi de la USR, îmi aduc aminte de semnalul pentru cei de la PSD, ca să voteze împotriva PNL, vă amintesc că dvs și partidul dvs ați plecat de la guvernare pentru că un ministru al dumneavoastră, Ion Stelian, a fost demis din funcția de ministru al Justiției”, a precizat Simonis.

Tot cu discursuri împotriva ministrului de Interne au mai fost reprezentanții AUR și cei ai Partidului Forța Dreptei.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri