Ciolacu susține că nu a primit idei de la PNL pentru viitorul program de guvernare: „Sper ca neputinţa să nu se transforme în ură”

0
Publicat:

Președintele PSD a declarat că liberalii nu i-au trimis încă punctele lor de vedere privind noul program de guvernare. Cu toate acestea, PNL nu a făcut economie de critici.

Marcel Ciolacu are cele mai mari șanse să fie premier din luna mai FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu are cele mai mari șanse să fie premier din luna mai FOTO Mediafax

Am primit critici pe propunerile pe care le avem. Nu vreau să intru cu critci într-un dialog cu colegii noștri de coaliție. Să știți că neputința se transformă în furie și ură. Eu nu-mi doresc ca, la colegii noștri de la Partidul Național Liberal, din cauza unei neputințe... să se transforme în ură. Văd o tendință. Dacă timp de opt ore faci o ședință și șase ore înjuri PSD-ul, deja este un fenomen", a spus Ciolacu într-o emisiune la Antena 3.

„Cred că ar trebui să ne facem, fiecare, o evaluare și să vedem ce nu funcționează și unde nu funcționează, decât să ne atacam în spațiul public. Să facem o distincție foarte clară între un program de guvernare al României și un program de guvernare al unei coaliții", a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD spune că priorităţile sale, când va forma noul guvern, vor fi implementarea proiectelor PNRR, oprirea creşterii preţurilor la produsele alimentare de bază şi scăderea inflaţiei la o cifră.

Analiză privind miniștrii

Va fi o analiză făcută de prim-ministru şi vom face o analiză a eficienţei guvernamentale a miniştrilor PSD şi vom avea această discuţie în coaliţie. Cred că fiecare dintre partide va veni cu anumite modificări. (...) Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri. Îmi doresc să nu intru şi în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate (...) În acordul politic sunt prevăzute 4 schimbări de miniştri la rotativă pe care le vom discuta. Sunt cele două ministere avizatoare - Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei - şi Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor", a declarat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, mare parte dintre dintre miniştri se vor regăsi şi în noul guvern, evidenţiind activitatea miniştrilor Marcel Boloş şi Sorin Grindeanu.

„Sunt doi miniştri care s-au remarcat: ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni confruntându-se cu exerciţiul financiar anterior şi cel viitor, şi ministrul Transporturilor, Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii 10 ani şi va avea o execuţie foarte bună. Amândoi sunt lăudaţi şi de organismele internaţionale şi europene", a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD i-a recomandat ministrului Energiei, Virgil Popescu, „să închidă” anumite lucruri în spaţiul public. „Ministerul Energiei nu este trecut în acest moment în protocol. Dacă se va conveni în Coaliţie să extindem discuţia de la cele patru ministere, este altă discuţie. (...) Va fi o decizie în PNL şi apoi în coaliţie, la fel ca şi pentru programul de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

În următoarele săptămâni vor avea loc și discuțiile din interiorul partidelor privind schimbările din mai.

Ciolacu, fără emoții privind atitudinea lui Iohannis

Liderul PSD a declarat, duminică, despre scenariul în care nu e numit premier de Klaus Iohannis, la rotaţia din luna mai, că nu crede acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr, acum fiind altfel de colaborare.

 „Nu cred acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr. Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăresşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva”, a precizat președintele social-democrat.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite