Scandal în USR. Lasconi și Armand, ceartă pe referendumul pentru familie și activitatea la primărie

0
Publicat:

Criticile adresate de Elena Lasconi (edil care deschide lista USR la europarlamentare) la adresa lui Clotilde Armand a determinat-o pe aceasta să lanseze săgeți către colega sa, dar pe tema referendumului pentru familia tradițională din 2018. În dispută s-a implicat și Ramona Strugariu (REPER).

Doamnele din USR încep să se atace FOTO Inquam Photos
Doamnele din USR încep să se atace FOTO Inquam Photos

Într-un interviu pentru Prima TV, Elena Lasconi, primar al orașului Câmpulung a fost întrebată dacă a votat la referendumul pentru familia tradițională. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat „DA”.

Elena Lasconi a fost întrebată dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR. „Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

De asemenea, a criticat-o pe colega sa Clotilde Armand pentru stilul conflictual:  „Nu-mi place să vorbesc despre colega mea pentru că mi se pare că a făcut multe greşeli, a şi avut lupte grele, foarte grele, acolo, dar nu-mi place ideea de a nu colabora cu Consiliul Local. Până la urmă, tu eşti votat să faci treabă, nu să fii în permanenţă primar în opoziţie. Nu există aşa ceva”.

Fără a o nominaliza, Clotilde Armand a reacționat printr-un mesaj publicat pe Facebook. „Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înțelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcție publică”, a afirmat primarul Sectorului 1. 

Acuzații de ipocrizie politică

În disputa publică a intrat și Ramona Strugariu, copreședintă REPER și persoană aleasă pe lista USR în PE, la alegerile din 2019.

Eu nu am o problemă cu faptul că doamna Elena Lasconi a votat “Da” la referendumul pentru familia tradițională. E o opțiune de cetățean la fel ca oricare altă opțiune pe care ne-o putem exercita prin vot.Am în schimb o mare problemă cu faptul că în aceste condiții, doamna Elena Lasconi deschide lista candidaților la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană și a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi. Și unul dintre lucrurile fundamental înrădăcinate în valorile și principiile familiei europene în care se află partidul dumneaei și unde candidează este acesta, iar asta se numește ipocrizie politică și este exact lucrul care i-a demotivat și descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică sau în a mai crede că politic încă mai e posibil să se schimbe ceva în România”, a punctat Strugariu.

Mai mult, copreședinta REPER i-a recomanda lui Lasconi să nu mai candideze. „E exact aceeași minciună în care ne-am scăldat și până acum. Dacă aș fi în locul ei, nici n-as mai candida”, a mai punctat Ramona Strugariu.

Și un al europarlamentar, plecat tot din USR, s-a declarat dezgustat de declarațiile făcute de Lasconi. „Așa că declarațiile astea nu sunt doar afirmații senine ale unei ‘femei din popor’. Sunt lipsă crasă de empatie, de păsare”, a punctat Nicu Ștefănuță, acum europarlamentar al Verzilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite