Elena Lasconi : Am votat „Da” la referendumul pentru familia tradițională

0
Publicat:

Elena Lasconi, propusă de USR în fruntea listei pentru alegerile europarlamentare, a declarat că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”.

Elena Lasconi a votat „Da” la referendumul din 2018. Foto USR
Elena Lasconi a votat „Da” la referendumul din 2018. Foto USR

Elena Lasconi, primarul USR din Câmpulung Muscel, a afirmat, la Prima News, că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018, potrivit News.ro.Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a transmis Lasconi.

Declarația a fost taxată în mediul online, dar și de deputatul REPER, Oana Cambera, care a precizat, ironic,  că „un partid ce se declară reformator şi modern numeşte pe primul loc pentru alegerile europarlamentare o persoană care a votat DA la acel referendum”.

Nu neg calităţile pe care persoana în cauză le poate avea sau abilităţi de administraţie publică, dar acestea nu pot scuza propagarea unui discurs de discriminare împotriva unei categorii de oameni, pe bază de criterii sexuale. Pentru că nerecunoaşterea drepturilor acestor persoane este o discriminare şi nu are nimic de a face cu alegerile şi viaţa ta privată!”, a transmis Cambera referitor la afirmația făcută de primarul USR.

Referendumul pentru familia tradițională din 2018 a fost organizat, în perioada în care guvernarea era asigurată de PSD iar formațiunea era condusă de Liviu Dragnea, la inițiativa Coalitiei pentru Familie, ce urmărea modificarea art. 48 din Constituție astfel încât familia să nu se mai întemeieze pe căsătoria liber consimțită între soți, ci pe una între "bărbat și femeie". Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la urne a fost de 3.857.308, dintre care 3.531.723 de cetățeni (91,56% dintre raspunsuri) au votat „Da”, 249.412 de persoane (6,47%) au votat „Nu”, iar 76.111 au fost voturile nule.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite