Scandal în Parlament pe tema pensiilor speciale. Ce își reproșează senatorii

0
Publicat:

Un schimb de replici acid a avut loc între senatorii din comisiile de muncă, juridică și apărare, reuniți pentru a discuta pe tema pensiilor speciale. Discuțiile aprinse au început după solicitarea consemnării nominale a voturilor.

Scandal la comisii pe tema pensiilor speciale FOTO: Inquam Photos
Scandal la comisii pe tema pensiilor speciale FOTO: Inquam Photos

Radu Mihail, lider de grup al senatorilor USR, vorbește tare și se declară nemulțumit de schimbarea unor amendamente pe ultima sută de metri. În replică, Ion Rotaru, președinte al Comisiei de muncă din Senat susține că amendamentele au fost prezentate de ieri: „Pot să vorbesc și eu de aceeași manieră. Tare. Eu v-am prezentat amendamentele de ieri”.

Senatoarea USR Simona Spătaru susține că „după două luni și jumătate veniți cu un proiect la fel de prost și la fel de nedrept”. Aspect criticat de către senatorul PNL Niculescu-Țăgârlas, președintele comisiei juridice din Senat: „Hai, vă rog să încetați”.

Președintele comisiei de muncă din Senat a lăsat la inițiativa senatorilor USR dacă doresc sau nu să voteze amendamentele pe proiectul de lege al pensiilor speciale: „ Dacă vreți să votați amendamentele, bine, dacă nu, e în regulă”.

Liderul de grup al USR a afirmat că legea va trece abuziv, precizând că președintele de comisie nu are curaj să numere voturile: „Vă treceți legea abuziv. Nici nu aveți curaj să vă numărați voturile”. În replică, Ion Rotaru l-a îndemnat pe acesta să își schimbe poziția sau ochelarii: „Eu zic să vă schimbați poziția sau ochelarii (n.r. - pentru că sunt probleme cu voturile)”.

Noi modificări privind impozitarea pensiilor speciale

Reprezentanții PSD, PNL și UDMR au revenit cu o altă formă a amendamentelor pe care să le susțină în comisiile reunite, fiind aduse clarificări ale privind impozitarea acestora. Mai precis, a avut loc modificarea articolului 101, alieantul (2), litera b: „pentru partea din venitul din pensii care depășește nivelul câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și excede aplicării principiului contributivității, se aplică cota de impunere de 15%”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite