Rovana Plumb, despre nominalizarea în funcţia de comisar european: Îi mulţumesc în mod deosebit Vioricăi Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Ursula von der Leyen a anunţat luni că a acceptat-o pe Rovana Plumb pentru postul de comisar european din partea României, urmând ca aceasta să fie intervievată de o comisie specială a Parlamentului European. Rovana Plumb a transmis apoi într-un comunicat că este onorată de nominalizare şi i-a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru susţinere, precum şi lui Dan Nica „pentru fair play-ul arătat”.

„Este o nominalizare care mă onorează şi responsabilizează în egală măsură. Ca om politic şi cetăţean care face parte din generaţia care a lucrat şi lucrează intens la integrarea în Uniunea Europeană, un proiect care nu s-a încheiat odată cu aderarea noastră, mă simt deosebit de mândră să pot contribui la această construcţie europeană.

Îi mulţumesc în mod deosebit doamnei premier, Viorica Dăncilă, pentru susţinerea acordată.

Îi mulţumesc colegului Dan Nica pentru fair play-ul arătat.

Doresc sa îi mulţumesc doamnei Preşedinte-ales, Ursula von der Leyen, pentru încrederea acordată. Cred cu tărie că această echipă unită va avea puterea sa răspundă provocărilor viitoare ale Uniunii”, a transmis Rovana Plumb într-un comunicat de presă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că acceptarea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european în echipa Ursula von der Leyen ar fi „dovada şi expresia încrederii“ pe care Bruxelles-ul o are în România.

„Numirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european din partea României este o reuşită pentru ţara noastră. Este dovada şi expresia încrederii pe care preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României şi a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat“, a scris pe Facebook Viorica Dăncilă.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, lista  comisarilor acceptaţi. Din partea României a fost desemnată Rovana Plumb, în urma negocierilor între Guvernul Dăncilă şi Bruxelles-ul, cu toate că presa germană anunţa zilele trecute faptul că propunerile României au fost respinse. Urmează negocierea portofoliului, iar ultimul cuvânt îl va avea Parlamentul European, prin  votul din comisiile de specialitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite