Romașcanu: Dacă Bode ar fi fost din PSD, era demult în afara Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii susține că PNL trebuie să decidă dacă îl mai susține sau nu pe Lucian Bode, ministru al Internelor, date fiind controversele legate de teza de doctorat, PSD fiind mult mai tranșant pe asemenea teme.

Lucian Romașcanu, ministrul CUlturii FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Lucian Romașcanu, ministrul CUlturii FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

„Problema domnului Bode este a domnului Bode. Într-o discuție cu dumnealui și cu mai mulți colegi mi-a explicat situația pe care o întâmpină, el fiind judecat acum, în 2023, după cutume care nu erau valabile când și-a făcut lucrarea”, a precizat Lucian Romașcanu, pentru „Ziarul de Iași”, precizând că decizia stă exclusiv la PNL și raportarea lor la asemenea cauze.

Întrebat ce i-ar propune șefului său din partid, dacă Bode ar fi fost de la PSD, Romașcanu răspunde: „S-a anunțat deja public de colegi din PSD că, dacă ar fi fost din Partidul Social Democrat, era demult în afara Guvernului”.

În schimb, ministrul Culturii susține că Lucian Bode și-a făcut datoria la Interne, fiind preocupat de întărirea acestei instituții, dat fiind că are un deficit de personal și a avut grijă ca România să aibă o criminalitate scăzută.

Mai puțin elegant în exprimare a fost Marian Mina, președinte al PSD Giurgiu, care l-a luat la țintă și pe Lucian Bode, precum și pe alți miniștri: „Mai uşor cu nervii, colegi de la PNL, că aveţi jumătate dintre miniştrii voştri cu probleme! Până să daţi ultimatumuri cu rotativa, nu vreţi să ne spuneţi ce faceţi cu Bode plagiatorul, cu Predoiu „surse neoficiale” şi cu Popescu, combinatorul din Energie?! Linişte totală. Ce mai caută toţi aceşti oameni pe funcţii? Oricâte eschive şi piruete aţi face, e clar că mămăliga se umflă şi vă va exploda în faţă. Tic-tac!”, a precizat Mina.

Ce miniștri PSD s-au retras în urma unor controverse

Până în prezent, social-democrații s-au lovit de două probleme referitoare la miniștrii pe care îi avea. Prima a fost legată de Adrian Chesnoiu, care în timp ce era ministrul Agriculturii.  Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare.  

Potrivit anchetatorilor, fostul ministru este suspectat pentru comiterea a patru infracțiuni „de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a- infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Al doilea este Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării. Vasile Dîncu a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Apărării pe 24 octombrie. Ministrul demisionar a motivat decizia prin „imposibilității colaborării” cu președintele Klaus Iohannis. „Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, explica Dîncu.

Totul plecase de la niște declarații controversate legate de Ucraina și modul cum ar trebui conduse negocierile pentru pace între țara vecină și Rusia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite