Rizea poate fi reţinut, nu şi arestat. Parlamentarii fac încă o dată zid în faţa cererilor Justiţiei. „Nu mi-e frică decât de Dumnezeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Cristian Rizea. FOTO Facebook Cristian Rizea
Deputatul Cristian Rizea. FOTO Facebook Cristian Rizea

Deputaţii au votat, miercuri, cele două cereri ale DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Cristian Rizea. Dacă prima solicitare, cea a încuviinţării reţinerii, a fost aprobată, cea de-a doua a fost respinsă nefiind întrunit numărul necesar de voturi.

UPDATE La scurt timp după votul asupra celor două solicitări, Rizea a ieşit mulţumit din sala de plen şi a vorbit de nevinovăţia sa, motivul pentru care a ajuns în vizorul DNA şi alegerile din 2016. „Cereţi sondajele de la PNL care au fost gata luni şi veţi înţelege motivul pentru care mi se întâmplă ce mi se întâmplă acum. Întrebaţi-i pe cei de la PNL, că poate în sondajele de la PSD nu aveaţi încredere. Sunt mai obiective poate cele ale adversarilor politici. Întrebaţi şi veţi avea răspunsul la ceea ce mi se întâmplă“, a spus deputatul PSD. 

În plus, acesta a vorbit de faptul că va răspunde mereu convocărilor la DNA. „Niciodată nu voi împiedica actul de justiţie. Mă voi prezenta ori de câte ori voi fi conviocat de procurorii DNA. Până la urmă, am încredere în Justiţie, în sistemul juridic şi-mi voi dovedi nevinovăţia.Sunt pregătit pentru orice, am fost pregătit pentru orice, pentru că nu mi-e frică decât de Dumnezeu“, a adăugat Rizea

UPDATE Deputaţii nu au încuviinţat solicitarea DNA privind arestarea lui Cristian Rizea 120 de deputaţi au votat „pentru” arestarea lui Rizea însă erau necesare 122 de voturi deoarece pe lista de prezenţă figurau 243 de deputaţi. 105 de deputaţi s-au pronunţat „împotrivă“ împotriva reţinerii.

UPDATE Deputaţii au încuviinţat solicitarea DNA privind reţinerea lui Cristian Rizea. Din totalul celor 255 de voturi exprimate,141 voturi au fost „pentru şi 114 de voturi „împotrivă“   

UPDATE Deputaţii au început să voteze cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Cristian Rizea. Votul e secret cu bile.

UPDATE Cristian Rizea, discurs în apărarea sa: „Cu toţii ştiţi că am o familie. Cu toţii ştiţi că am un copil pe care îl iubesc ca pe ochii din cap. Nu, nu voi invoca situaţia fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că, dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această situaţie dificilă, este faptul că am acest copil în vârstă de doi ani şi jumătate pentru care vreau să mă lupt şi să îmi demonstrez nevinovăţia“, a declarat Rizea în faţa colegilor

Mai mult, Rizea şi-a anunţat colegii că fiul său este adoptat, iar procedurile, nu sunt încă finalizate.„Ceea ce nu ştiţi este că acum doi ani şi jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de mine şi de soţia mea. Acest demers, conform legilor din România, se încheie în luna noiembrie a acestui an. Vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopţie alături de soţia mea şi dacă fiul mea va avea o familie", a a adăugat deputatul PSD.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitările DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Cristian Rizea. Acesta este acuzat că în 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu. Deputatul a fost pus sub învinuire, săptămâna trecută, pentru trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

„Acest dosar are o singură probă. În această speţă a mai existat un dosar acum 5 ani, când l-am câştigat în faţa ANI, cu acelaşi obiect, cu aceeaşi sumă de bani, iar acel martor care atunci a declarat cu mâna pe Biblie într-un fel, acum are o declaraţie total schimbată. În aceşti 5 ani de zile a comis ilegalităţi, a ajuns în închisoare şi şi-a negociat libertatea lui cu preţul libertăţii noastre'', a declarat deputatul Cristian Rizea, după şedinţa de la Comisia juridică.

Cristian Rizea veste al cincilea parlamentar care ajunge în plenul Parlamentului vizat de o anchetă a DNA, după alte două cazuri la Camera Deputaţilor şi două la Senat.

Liberalii au anunţat deja faptul că vor rămâne consecvenţi şi vor sprijini solicitările Justiţiei. Social-democraţii nu au anunţat un vot în masă „pentru“, ci lasă o pe fiecare în parte să decidă cum va vota. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite