Complicele deputatului Cristian Rizea urmărea ca Primăria Chiajna să piardă intenţionat un teren de 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Colţea i-a spus deputatului Cristian Rizea că are interes ca Primăria Chiajna să piardă deliberat procesul, respectiv un teren de 6 milioane de euro, în favoarea sa, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventivă a lui Colţea.

Rizea i-a spus la rândul său lui Colţea că problema este ca şi rezolvată, că îl sună pe primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, şi că vor merge împreună la acesta să primească asigurări în acest sens.

A doua zi, la prima oră, Lucian Colţea şi Rizea s-au întâlnit cu primarul localităţii, notează anchetatorii.

În următoarea perioadă, septembrie - octombrie 2009, Rizea Cristian s-a întâlnit în mai multe rânduri cu primarul comunei Chiajna şi cu directorul RA-APSS, Georgian Surdu, pentru a susţine interesele lui Colţea Lucian.

Primarul Mircea Minea nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere pe margine acestor informaţii din dosar.

Potrivit DNA, pe 8 decembrie 2015, Rizea s-a întâlnit cu doi martori care i-au relatat acestuia că amândoi au fost citaţi pentru a fi audiaţi la DNA Bucureşti în legătură cu o speţă privindu-l pe acesta şi pe Lucian Colţea.

”Martorii i-au spus lui Rizea Cristian că, dacă împrejurările pentru care au fost chemaţi se referă la întâlnirile şi discuţiile dintre el şi Lucian Colţea în legătură cu privire la remiterea sumei de 300.000 de euro de Colţea către Rizea pentru a interveni pe lângă directorul RA-APPS şi pe lângă primarul comunei Chiajna pentru rezolvarea unor interese ale lui Colţea Lucian, o să relateze organelor de urmărire penală întocmai cele percepute”, se arată în documentul anchetatorilor .

Rizea le-a spus martorilor să nu relateze procurorilor nimic dintre ce s-a întâmplat între el şi Colţea şi să spună că el are hârtii cu Colţea în sensul că există nişte contracte de împrumut pentru banii primiţi.

”Atunci Rizea Cristian a spus că nu trebuie să relateze organelor de urmărire penală aceste lucruri întrucât îi sunt lui defavorabile şi că o să-l bage la puşcărie. Rizea Cristian i-a spus (...) că în scurt timp el va ajunge primarul sectorului 5 Bucureşti şi că dacă ascunde adevărul cu privire la înţelegerea acestuia cu Colţea Lucian privind remiterea sumei de 300.000 de euro în scopul celor arătate mai sus îi va da acestuia un spaţiu gratis pentru a deschide o clinică nouă. Rizea Cristian i-a spus că deja a identificat mai multe spaţii pretabile în acest sens în zona Cotroceni din Bucureşti. Rizea Cristian i-a cerut să se întâlnească urgent cu un avocat recomandat de el pentru a se pune de acord cu privire la ce urmează să declare în faţa organelor de urmărire penală şi s-a stabilit o întâlnire în ziua respectivă o avocată din Bucureşti”, se arată în referat.

Omul de afaceri Lucian Colţea, cetăţean american, a fost arestat preventiv, miercuri, iar în cazul deputatului Cristian Rizea procurorii cer încuvinţarea Camerei Deputaţilor pentru arestare.

Potrivit DNA, Rizea a primit bani de la Colţea pentru a interveni la RAAPPS şi Primăria Chiajna, astfel încât omul de afaceri să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a două terenuri. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite