Rezultate alegeri locale 2024. Clotilde Armand, noi acuzații: Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi. Reacția instituției VIDEO

0
Publicat:

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, lansează noi acuzații privind fraudarea alegerilor. Ea susține că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, „a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1”.

Armand, noi acuzații la adresa lui Marcel Ciolacu Foto: Facebook (Arhivă)
Armand, noi acuzații la adresa lui Marcel Ciolacu Foto: Facebook (Arhivă)

Clotilde Armand a postat luni, 17 iunie 2024, pe pagina sa de Facebook, un film video în care apa saci cu buletine de vot încărcați într-o mașină, sub paza Jandarmeriei.

„În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BEȘ Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept”, a scris Clotilde Armand.

Reacția Jandarmeriei: Informațiile sunt complet false! 

Reprezentanții Jandarmeriei Române spun că aceste informații sunt „complet false”, iar „persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”.

 „În legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1, precizăm că această informație este complet falsă”, a transmis Jandarmeria Română. 

De asemenea, Jandarmeria Capitalei susține că „nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale”.

„Totodată, unitatea noastră, prin atribuțiile specifice și în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare și ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparțin Jandarmeriei Române. De asemenea, conform statutului său, Jandarmeria Română este o instituție apolitică și nu desfășoară activități electorale. Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, au precizat reprezentanții Jandarmeria Română. 

Conform datelor centralizate de BEC, Tuță a fost preferat de 36,61% din alegători, iar Clotilde Armand de 35,92%.  

Clotilde Armand a anunțat vineri, 14 iunie, printr-o postare pe Facebook că a făcut plângere penală „împotriva membrilor Biroului Electoral Sector 1 pentru abuz în serviciu și falsificare a documentelor și evidențelor electorale”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite