Rezultate alegeri locale 2024. George Tuță, noul primar al Sectorului 1. Numărătoarea voturilor s-a încheiat

0
Publicat:

La trei zile de la declanșarea tensiunilor privind rezultatele alegerilor locale 2024, cursa electorală pentru primăria Sectorului 1 a fost câștigată de candidatul susținut de Partidul Național Liberal, George Tuţă.  

George Tuță și Clotilde Armand
George Tuță a câștigat Primăria Sectorului 1. foto Romania TV

Conform datelor centralizate de BEC, Tuță a fost preferat de 36,61% din alegători, iar Clotilde Armand de 35,92%. 

Potrivit surselor Digi24, Clotilde Armand a pierdut în fața contracandidatului său cu doar circa 500 de voturi. 

Totuși, primarul în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat joi, 13 iunie, printr-o postare pe Facebook că a recuperat peste 180 de voturi. 

Într-o singură secție verificată din nou am recuperat 185 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, se arată în postarea făcută de Clotilde Armand. 

Amintim faptul că Armand s-a prezentat miercuri, 12 iunie, la Biroul Electoral al Sectorului 1 și a susținut că este victima unei fraude în timpul alegerilor. 

„Sunt mai multe nereguli. Sunt nereguli legate de persoanele care sunt în Biroul Electoral de sector. Sunt persoane neidentificate care umblă în Biroul Electoral de sector. Umblă în sacii care sunt acolo sus, persoane care nu sunt autorizate în saci deschişi”, a acuzat Clotilde Armand. Adică exact ceea ce i s-a reproșat chiar ei în anul 2020.    

George Tuță a susținut miercuri, 12 iunie, că fiecarepoate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile”. 

Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte”, a afirmat el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite