Rezultate alegeri locale 2024. Dominic Fritz a venit la Sectorul 1 să o sustina pe Clotilde Armand: „Miza este viitorul democrației”

0
Publicat:

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz (USR), a venit joi la Sectorul 1 Bucuresti să o susțină pe Clotilde Armand, primarul în funcție, cerând, la rândul său, renumărarea voturilor în acest sector.

Dominic Fritz. FOTO Facebook Dominic Fritz,
Dominic Fritz. FOTO Facebook Dominic Fritz,

Referindu-se la neregulile semnalate de Clotilde Armand, Dominic Fritz a amintit de problemele similare descoperite la nivel național și a vorbit despre miza acestor zile. 

„Povestea nu este despre Clotilde Armand, nu este despre Radu Mihaiu. Miza acestor zile este viitorul democrației românești. Peste tot în țară se întâmplă să fie procese verbale greșite, din intenție, din neatenție, dar sunt. Peste tot în țară, acolo und ese descoperă o neconcordanță în procesul verbal se numără din nou”, a spus, joi, Dominic Fritz, citat de b1Tv.

Reprezentantul USR a argumentat necesitatea renumărării voturilor în Sectorul 1, cerută de Clotilde Armand:

„Sunt peste tot în țară ocazii unde s-a schimbat primarul chiar cu un singur vot diferență, au fost mai multe renumărări și a ieșit de fiecare dată altcineva, au intrat unii în consiliul local pentru că au lipsit câteva voturi și după aceea s-au descoperit. Deci, este o practică normală”.

„Avem aceste dovezi clare. Vrem renumărare!”  

După ce a anunțat că, într-o singură secție din Sectorul 1, a recuperat peste 180 de voturi, primarul în funcție, Clotilde Armand, a scris, joi, pe Facebook, că are „dovezi clare” referitoare la nereguli și la secția 165 și a cerut din nou renumărarea voturilor.

„IREAL: La secția nr. 165 sunt mai multe buletine de vot zeci (zeci de buletine) în urnă decât votanți pe listă - pentru alegerea primarului. Avem aceste dovezi clare. Vrem renumărare!”, a scris Clotilde Armand pe Facebook, la câteva ore după ce a anunțat recuperarea a 187 de voturi la secția 166.

Amintim că, la trei zile de la declanșarea tensiunilor pe fondul rezultatelor parțiale  la alegerile locale 2024, cursa electorală pentru primăria Sectorului 1 al Capitalei a fost câștigată de candidatul susținut de Partidul Național Liberal, George Tuţă.  

Potrivit datelor centralizate de BEC, Tuță a fost preferat de 36,61% din alegători, iar Clotilde Armand de 35,92%. 

Primarul în funcție al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat joi, 13 iunie, printr-o postare pe Facebook că a recuperat peste 180 de voturi la secția 166.

„Într-o singură secție verificată din nou am recuperat 185 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, se arată în postarea făcută de Clotilde Armand.

Miercuri, 12 iunie, Clotilde Armand a mers la Biroul Electoral al Sectorului 1 și a susținut că este victima unei fraude în timpul alegerilor.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite