REPER cere renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare. Acuzații de erori sau fraude

0
Publicat:

Reprezentanții Partidului REPER solicită renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare. Ei susțin că au primit numeroase sesizări privind posibile erori sau fraude.

Dacian Cioloș, președintele REPER FOTO: Arhivă
Dacian Cioloș, președintele REPER FOTO: Arhivă

Reprezentanții Partidului REPER anunță că „în ultimele ore, au primit aproape 100 de sesizări de la cetățeni care au votat partidul REPER la alegerile europarlamentare, dar au constat că, în procesul verbal din secția în care au votat, în dreptul partidului REPER sunt trecute 0 (zero) voturi”.

Potrivit REPER, astfel de situații au fost reclamate în București (S1, S2, S3, S4, S6) şi în județele Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Brașov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vâlcea.

„De ieri primim zeci de mesaje de la oameni care ne spun că deși au votat cu REPER, procesul verbal din secția în care au votat arată 0 voturi pentru partidul REPER. Cel mai flagrant caz este al deputatei Oana Cambera, deputat și candidat REPER la europarlamentare, care a votat cu toată familia într-o secție din Tunari și în dreptul Partidului REPER apar 0 voturi în acea secție. Partidul REPER a făcut cereri de renumărare către BEC și Birourile județene pentru secțiile care ne-au fost sesizate”, au scris cei de la REPER, pe Facebook. 

Toate sesizările au fost transmise Biroului Electoral Central, dar frecvența şi răspândirea acestei situații în aproape toată ţara indică fie o eroare gravă în procesare voturilor exprimate, fie o fraudă masivă, mai susțin cei de la REPER.

În consecință, Partidul REPER cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor în toate secțiile de vot unde nu apare niciun vot in dreptul REPER.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite