Reorganizarea Secretariatului General al Guvernului (SGG): 99 de posturi reduse

0
Publicat:

Executivul a adoptat o hotărâre pentru reorganizarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), urmând să fie desființate 99 de posturi, din care 25 de posturi de conducere. 

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la nivelul ordonatorului principal de credite, incluzând şi entităţile fără personalitate juridică din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator, au fost reduse 99 de posturi, dintre care 25 reprezintă funcţii de conducere. Ca urmare, numărul maxim de posturi va fi 670, dintre care 53 de conducere (respectiv 7,91%), arată Agerpres.

Acesta este primul act normativ în procesul de reorganizare a ministerelor.

Totodată, în lipsa unei rectificări bugetare, Guvernul a adoptat, joi, două hotărâri de Guvern în ceea ce privește noi alocări de fonduri pentru primării, CJ-uri sau instituții de cultură din teritoriu, CSM și Ministerul Public, fiind dați bani de la Fondul de rezervă.

Potrivit sursei citate, bugetul CSM a fost suplimentat cu 8,32 milioane lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare.

„Din această sumă, 4,1 milioane lei vor fi alocaţi pentru achitarea diferenţe salariale conform hotărârilor judecătoreşti în favoarea personalului din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi Inspecţiei Judiciare (2,6 milioane lei), respectiv achitarea dobânzilor aferente diferenţelor salariale conform hotărârilor judecătoreşti (1,48 milioane lei)", se arată în comunicat.

Restul sumei, 4,22 milioane lei, este destinată plăţii tranşelor cuvenite în anul 2023 reprezentând diferenţe salariale conform hotărârilor judecătoreşti în favoarea personalului din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri (2,82 milioane lei), respectiv achitarea diferenţelor de burse pentru auditorii de justiţie şi dobânzi aferente diferenţelor salariale şi de burse, conform hotărârilor judecătoreşti (1,4 milioane lei).

Totodată, a fost suplimentat bugetul Ministerului Public cu 177.000 lei reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, în vederea încheierii contractului de închiriere a unui sediu pentru Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit unei alte Horătâri de Guvern se alocă 75 de milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital pentru 23 de județe și Municipiul București. Banii vor merge către 31 comune, 10 orașe, 15 municipii, 3 sectoare ale Municipiului București și 5 consilii județene.  

De asemenea, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 218.495.733,92 de lei pentru 68 de teatre, opere și filarmonici din 45 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 32 de județe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite