Reacţii politice după decizia CEDO privind demiterea lui Kovesi: Apropiaţii lui Dragnea sunt încă în funcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu, şeful CCR, a judecat de multe ori ca şi cum ar fi pus în aplicare programul PSD de guvernare. FOTO Mediafax
Valer Dorneanu, şeful CCR, a judecat de multe ori ca şi cum ar fi pus în aplicare programul PSD de guvernare. FOTO Mediafax

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că nu e afectat în niciun fel de decizia CEDO care dă dreptate Laurei Codruţa Kovesi în ceea ce priveşte demiterea ei, deşi Curtea Constituţională l-a forţat pe şeful statului să o demită. Dan Barna, liderul USR, consideră că numeroase persoane apropiate de Dragnea, fiind sugerată inclusiv persoana lui Dorneanu, sunt încă funcţii şi că statul este principalul pierzător.

„Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA. O felicit pe doamna Kovesi pentru hotărârea cu care a luptat pentru a-şi dovedi dreptatea. Pierzătorul în acest caz este statul român. Un stat capturat de interese de grup care încă nu au răspuns în totalitate pentru faptele lor. Chiar dacă Liviu Dragnea nu mai contează în politică, apropiaţii săi sunt încă în funcţii. Iar metodele şi modul lor de gândire pot ajunge în orice moment înapoi la putere. Asta trebuie prevenit. Cu orice preţ”, a scris Dan Barna pe Facebook.

De altfel, şeful CCR a declarat că nu e afectat de decizia CEDO, cu toate că el a fost chiar raportorul în ceea ce priveşte cazul referitor la revocarea lui Kovesi.  „Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic. Nu am de gând să fac niciun comentariu. Nu îmi permite statutul să dau declaraţii publice cu privire la o decizie a uneia din cele 3 mari instanţe. Vă daţi seama că nu pot comenta asa ceva. (...) Se vor fac comentarii la adresa noastră, este evident, că de-aia este democraţie", a spus Dorneanu, pentru HotNews..

Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA.

Fosta şefă a DNA a contestat la CEDO, la începutul anului 2019, faptul că decizia de revocare a Curţii Constituţionale a fost luată deşi deşi nu a avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu a avut posibilitatea de a se apăra şi nici de a contesta decizia Curţii Constituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite