Ana Birchall cere demisia lui Valer Dorneanu şi altor doi judecători ai CCR: Decizia CEDO privind cazul Kovesi e o palmă ruşinoasă pentru CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, solicită demisia lui Valer Dorneanu, Attila Varga şi a Monei Pivniceru, după ce CEDO a dat dreptate Laurei Codruţa Kovesi în ceea ce priveşte demiterea ei de la şefia DNA.

„Decizia CEDO de astazi este o palma rusinoasa pentru CCR afectand grav credibilitatea Curtii Constitutionale a Romaniei. Este si un cartonas rosu devastator pentru presedintele CCR domnul Valer Dorneanu si judecatorii care au votat si au sustinut aceasta decizie care tine mai degraba de jocuri politice si nicidecum de lege si Constitutie! Solicit ca toti cei care au sustinut si au votat pentru aceasta decizie : Dorneanu (fiind si raportor) Varga, Pivniceru si Lazaroiu sa isi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite romanilor”, a scris pe pagina sa de Facebook Ana Birchall. 

Fostul ministru al Justiţiei susţine că demisia ar fi singurul gest care ar mai salva o parte dinr eputaţia CCR. „Este singurul gest care poate sterge rusinea abatuta asupra CCR. Aceasta decizie este o palma foarte grea si tot atat de rusinoasa si pentru fostul ministru al justitiei, domnul Tudorel Toader care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani. Consider ca si domnul Tudorel Toader ar trebui sa isi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datoreaza romanilor si sistemului judiciar!”, a completat Ana Birchall. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite