Rareș Bogdan: Opinia publică trebuie să știe motivele privind interdicția lui Simion în R. Moldova. Ce spune despre guvernarea cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat că opinia publică trebuie să știe motivele pentru interdicția lui George Simion pe teritoriul R. Moldova. Totodată, a dat asigurări privind continuarea guvernării actualei coaliții 

Eurodeputatul a vorbit despre interdicția șefului AUR în R. Moldova FOTO Arhivă Adevărul / Captură
Eurodeputatul a vorbit despre interdicția șefului AUR în R. Moldova FOTO Arhivă Adevărul / Captură

„Dacă doamna Maia Sandu şi Guvernul de la Chişinău au ales să dea interdicţie pe încă cinci ani de zile unui cetăţean român, date fiind relaţiile speciale pe care Republica Moldova le are cu România, este cât se poate de clar că există motive întemeiate şi este cât se poate normal ca opinia publică din România să ştie aceste motive, iar noi, ca lideri politici, să cunoaştem toate aceste lucruri pentru că, cu siguranţă, nu poate fi decât un ajutor pentru asanarea a ceea ce înseamnă spaţiul politic românesc”, a declarat Rareş Bogdan, vineri seară, la Digi 24, în contextul în care autoritățile de la Chișinău au prelungit cu cinci ani interdicția pentru șeful AUR.

Eurodeputatul a mai afirmat că „istoria, de multe ori se întoarce, roata istoriei revine, și vedem că acest pericol este real”.

Eu nu mă uit neapărat spre partidele și liderii gălăgioși ai acestor partide, fie că sunt AfD în Germania, Frontul Național din Franța, sau Partidul Libertății în Olanda. Nu mă uit la AUR sau la SOS ca partide care reușesc să convingă alegătorii, mă uit că se urcă pe un val al unor cetățeni care poate sunt prea puțin informați, sau a unor oameni care sunt supărați, care sunt radicalizați, și care nu cunosc beneficiile contrucției europene, nu cunosc spre ce se îndreaptă lumea și cât de importantă este siguranța. Cred că aici este o chestiune pe care o privesc ușor diferit față de alți lideri politici. Consider că noi, liderii politici pro-occidentali, pro Uniunea Europeană, pro-americani suntem cei care suntem responsabili să explicăm fiecărui cetățean european, în această splendidă construcție care găzduiește 500 de milioane de cetățeni europeni, de ce este importantă construcția europeană”, a mai completat eurodeputatul.

Rareș Bogdan a vorbit și despre actuala coaliție de guvernare, dând asigurări că va rezista anul acesta, în ciuda alegerilor. „Vă asigur că va rezista. Sută la sută va rezista”, a spus eurodeputatul PNL.

„Va rezista pentru că Putin câştigă alegerile din Rusia şi, foarte probabil, după asta lucrurile pot deveni şi mai complicate în Ucraina, văzând discursurile sale din ultima perioadă legate de testamentul lui Petru cel Mare, gurile Dunării şi Odessa. România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate calificată în Parlament şi, oricât de mult nu ne-am iubi noi, liberalii, cu socialiştii, suntem nevoiţi să convieţuim împreună şi să guvernăm România împreună”, a mai completat liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite