Rareș Bogdan, acuzații la adresa PSD: „Îi păzim să nu bage mâna în buzunarele românilor”. Cum răspunde PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Rareș Bogdan a susținut că poartă discuții pentru formarea unei coaliții de dreapta, acuzând PSD de necolegialitate, dar și că „bagă mâna” în bugetele companiilor private pentru susținerea măsurilor pe care le adoptă. Purtătorul de cuvânt al PSD cataloghează declarațiile făcute de Rareș Bogdan drept unele de tip electoral, negândite. 

Liderul liberal afirmă că poartă discuții pentru formarea unei noi coaliții FOTO Facebook
Liderul liberal afirmă că poartă discuții pentru formarea unei noi coaliții FOTO Facebook

„Trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”, aspus Rareș Bogdan în cadrul unei intervenții la Digi24. 

Liberalul a mai afirmat că a avut discuții cu președintele Iohannis, arătând că ceea ce face PSD este imoral și necolegial. „Nu se comportă ca un partener loial. (...) PNL are o problemă serioasă. Deși votează legea pensiilor, pensionarii ne înjură și spun că nu am vrut să mărim pensiile, că așa a spus PSD. Oamenii de afaceri sunt supărați pe noi pentru creșterile de impozite și taxe. Ne-am pus în cap și profesorii, să ne ducem cu toții în pădure. Suntem într-o situație în care ori jucăm politic și nu mai stăm în siajul PSD, ori ne lăsăm de politică și ne ducem să cultivăm pătrunjel, simplu”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a susținut totodată că poartă discuții cu USR și PMP pentru susținerea unei coaliții de dreapta. 

Răspunsul PSD

„Domnul Rareș Bogdan este într-o campanie electorală prost înțeleasă, pe care se pare că nu o putem întrerupe. A fost la întâlnirea de Coaliție, unde nu a avut nicio luare de poziție în sesnul celor pe care le-a exprimat la un post de televiziune. Domnul Rareș Bogdan e ca în vorba aia, cineva aruncă o piatră și restul se chinuie să o găsească. Domnul Ciolacu a anunțat și n spațiul public și la Coaliție că pentru bugetul pe anul viitor nu se are în vedere nicio creștere de taxe, în niciun caz nici o naționalizare a Pilonului II de pensii. Nu înțeleg de unde, probabil că este modul dumnealui de a comunica cu electoratul PNL-ului, care totuși cred că este sufiecient de inteligent încât să înțeleagă demersurile domnului Bogdan și să nu înțeleagă această dedublare guvernare-opoziție”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, cu privire la acuzațiile lansate de Rareș Bogdan.

Despre afirmațiile privind purtarea unor discuții și susținerea unei coaliții de dreapta, în locul celei actuale, PSD-PNL, reprezentantul PSD a spus: „Asta este altă chestiune care ar trebui să ne pună pe gânduri din punct de vedere al modului cum domnul Rareș Bogdan se raportează la angajamentele pe care restul conducerii PNL și le-a asumat. Pentru că o negociere în condițiile în care ești într-o coaliție poartă un nume pe care nu vreau să-l pronunț. Dar eu cred că este doar o bravadă a domnului Rareș Bogdan. Nu cred că are ce să pregătească din punct de vedere al unei coaliții de guvernare de partea dreaptă, pentru că a mai fost o coaliție de partea dreaptă cu USR, unde a fost invitat PSD să vină să repare tot ceea ce s-a stricat acolo. Deci este doar o declarație electorală negândită suficient a lui Rareș Bogdan”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite