PSD și PNL, consens pe legea pensiilor. Ce alte măsuri au anunţat Ciolacu şi Ciucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au anunțat că în ședința Coaliției au fost clarificate toate aspectele privind noua lege a pensiilor publice, printre care și cele privind sustenabilitatea ajorărilor de pensii. Potrivit premierului, s-a convenit și asupra depunerii unui proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget.

Liderii au discutat și elementele legate de sustenabilitate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liderii au discutat și elementele legate de sustenabilitate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție”, a transmis premierul pe Facebook.

Totodată, premierul a anunțat depunerea unui proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget, dând asigurări că pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare. 

De asemenea, premierul a precizat că începe construcția bugetului pentru anul viitor, urmând întâlniri cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii.

„Tot săptămâna aceasta ne vom întâlni și cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere”, a mai precizat Cioolacu.

Anunțul a fost făcut și de șeful PNL, Nicolae Ciucă. „Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI)”, a transmis Nicolae Ciucă.

Potrivit președintelui PNL „au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor”.

Noua lege a pensiilor publice a trecut cu dificultate de Guvern din cauza opoziţiei PNL, care a lăsat de înţeles că nu ar fi bani pentru majorările prevăzute, aspect confirmat inclusiv de analişti. 

Legea a pensiilor publice a fost aprobată de Guvern într-o şedinţă cu scântei, după ce ministrul Finanţelor, susţinut de PNL, a refuzat să îşi dea avizul, liberalii cerând recalcularea impactului bugetar. În cele din urmă, avizul a fost unul pozitiv, însă cu observaţii, Boloş solicitând să se caute măsuri prin care să fie susţinute majorările de pensii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite