Cum arată lista miniștrilor PSD propuși pentru Cabinetul Ciolacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Social Democrat a votat lista finală a miniștrilor propuși pentru Cabinetul Ciolacu. Votul pentru noul cabinet guvernamental ar urma să aibă loc chiar săptămâna aceasta. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit listei votate de forurile de conducere ale PSD, Ministerul Transporturilor va rămâne sub conducerea lui Sorin Grindeanu, Ministerul Fondurilor Europene va fi condus de Adrian Câciu (fost ministru al Finanţelor), iar Ministerul Agriculturii va fi preluat de Florin Barbu. 

Ministerul Economiei și Turismului va fi preluat de Radu Oprea, iar Ministerul Apărării va rămâne sub conducerea lui Angel Tîlvăr.

De asemenea, Ministerul Familiei și Tineretului va fi condus de Gabriela Firea, Ministerul Digitalizării de Bogdan Ivan, iar Ministerul Muncii va fi în continuare condus de Marius Budăi. La Ministerul Sănătății va rămâne Alexandru Rafila.

PSD a votat pentru cedarea MIPE. Negocieri cu tensiuni

 Surse din conducerea PSD au declarat pentru „Adevărul” că social-democrații au votat pentru cedarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Euroopene.  

În condițiile în care UDMR a cerut Ministerul Energiei și Mediul pentru a rămâne la guvernare, portofoliul ar urma să fie oferit la schimb Uniunii. 

UDMR a respins însă oferta PNL și PSD. 

„Răspunsul nostru este că putem accepta Energia şi Mediul. Dacă s-au răzgândit şi Mediul nu mai există în ecuaţie, nu putem participa în continuare la această guvernare. Se pare că degeaba am devenit flexibili, pentru că situaţia s-a schimbat (...)  Atunci când am devenit mai flexibili a apărut o nouă întorsătură, schimbare de situaţie. Sunt negocieri şi negociem. Dar nu se poate dicta. Nu vrem să fim cârpa nimănui”, a mai spus Csoma Botond. 

Marcel Ciolacu, desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție 

  Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern.  

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD ar urma să meargă în Parlament pentru votul de încredere până la finalul săptămânii. Astfel, miercuri ar urma să aibă loc interviurile din comisiile de specialitate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite