Protest al Andreei Paul în Parlament faţă de creşterea preţurilor alimentelor. Hrebenciuc: ”V-aţi uşurat, doamnă?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Paul                                                                                               FOTO: Adevărul
Andreea Paul                                                                                               FOTO: Adevărul

Deputatul PDL Andreea Paul a venit, marţi, în plenul Camerei, cu două coşuri cu alimente, pentru a arăta că preţurile acestora s-au majorat sub guvernarea USL, demersul ei fiind tratat într-un registru ironic de preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc, care a întrebat-o: "V-aţi uşurat, doamnă?".

Marţi, înainte de şedinţa de plen a Camerei, mai muţi democrat-liberali, coordonaţi de liderul de grup Mircea Toader, au instalat pe holul Camerei Deputaţilor un banner de 9 metri pătraţi pe care era inscripţionată piramida alimentară şi procentele cu care s-au majorat produsele alimentare sub guvernarea USL.

"Mâncăm mai scump sub guvernarea USL. Niciun leu în plus la salariul mediu net al românilor sub USL", era mesajul inscripţionat pe bannerul pe care Mircea Toader şi doi democrat-liberali s-au stăduit să îl monteze nu mai puţin de 25 de minute.

După amplasarea bannerului a venit pe hol deputatul PDL Andreea Paul, care a ţinut în faţa camerelor de luat vederi o miniconferinţă de presă pe subiectul majorării preţurilor la produsele alimentare.

"După 11 luni de guvernare USL, românii nu au primit niciun leu în plus la salariul mediu pe economie. Banii pe care îi primesc în buzunar în medie pe lună sunt de 1553 lei, identic cu salariul mediu net din luna aprilie 2012, ultima lună de guvernare a PDL", a spus Andreea Paul pe hol.

Ea a venit şi cu două coşuri de alimente pe care erau inscipţionate majorările de preţ, pe care le-a dus în sala de plen, la prezidiu.

Andreea Paul a luat cuvântul şi în debutul şedinţei de plen, acuzând, pe un ton ridicat, faptul că preţurile s-au majorat foarte mult, creşterile fiind de 12% pentru lactate, legume - 40%, fructe - 5%, grâu şi pâine - 40%, cartof - 82%.

Preşedintele de şedinţă, democrat-liberalul Viorel Hrebenciuc, a tratat în mod ironic demersul democrat-liberalilor şi pe cel al Andreei Paul, el întrebând-o pe aceasta, după ce a luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaţilor: "V-aţi uşurat, doamnă?".

Totodată, Hrebenciuc l-a ironizat şi pe viceliderul de grup PDL Gheorghe Tinel, pe care l-a întrebat, după ce acesta intervenise în apărarea Andreei Paul: "V-aţi liniştit?".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite