Proiectul pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul, raport favorabil în comisia pentru muncă

0
Publicat:

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a dat raport favorabil pentru proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul. Inițiativă intră miercuri la vot în plenul Camerei Deputaților.

FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Proiectul are ca obiect modificarea Legii privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. 

 „Am terminat cu pensiile speciale la parlamentari, urmează cumulul pensiei cu salariul. Există excepţii la aleşii locali, pentru că dreptul de a alege şi a fi ales este în Constituţie şi nimeni nu are dreptul să atace Constituţia României, fiindcă atunci ar fi un haos în ţară”, a declarat premierul Marcel Ciolacu după ce Parlamentul a votat proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlzamentarilor. 

 Ciolacu a mai punctat că „nu poți să ceri altor categorii dacă tu îți menții aceste privilegii”.

Ce categorii sunt exceptate 

Ciolacu a mai precizat că vor fi excepţii de la interdicţia cumulului pensie-salariu la actori, profesorii universitari, precum şi la medicii care predau

„Sunt lucruri normale, dar se termină şi acest capitol. (...) Închiem în această săptămână până la finalul sesiunii şi discuţia cu pensiile speciale şi cu acele eşalonări şi negocieri avute pentr până în 2035. Se termină şi cu angajaţii din parlament. Trebuie să înţelegem că nevoie societăţii româneşti sunt cu totul altele decât nevoile noastre personale. Este evident că am un program, că împreună cu colegii mei avem o foaie de parcurs”, a mai susținut Ciolacu.

Plenul reunit al celor două camere al Parlamentului au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, fiind 382 de voturi „pentru”. 

De asemenea, Camera Deputaților a votat proiectul privind reforma pensiilor speciale, urmând ca inițiativa să se întoarcă marți la Senat pentru corelare. 

  Premierul Ciolacu a subliniat chiar după ce a primit votul de acordare a încrederii în Parlament că legile pentru eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale parlamentarilor, vor trece de Parlament până la finalul sesiunii parlamentare. „Până la sfârşitul sesiunii, aceste legi vor trece de votul Camerei Deputaţilor şi Senat”, a anunțat atunci Marcel Ciolacu. De altfel, și interzicerea cumulului pensiei cu salariul a fost unul dintre obiectivele promise de premier.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite