Primul candidat USR înscris în cursa pentru şefia partidului. Preşedintele interimar nu-şi va depune candidatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Mediafax
Dan Barna FOTO Mediafax

Deputatul  Dan Barna este primul candidat înscris în cursa pentru şefia USR, care va avea loc la data de 28 octombrie. Anunţul a fost făcut sămbătă, la o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Consiliului Naţional al partidului. Tot în cadrul conferinţei, Elek Levente, preşedintele interimar USR, a spus că nu doreşte să candideze la şefia partidului, dar o va face dacă se va căuta „scindarea formaţiunii”.

„Eu le-am transmis deja colegilor mei intenţia de a candida la preşedinţia partidului, îmi voi depune şi candidatura formală, probabil, zilele următoare”, a anunţat deputatul şi purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Dacă Barna şi-a făcut publică intenţia de a candida la conducerea USR, actualul preşedinte interimar al formaţiunii, Elek Levente, a precizat că, deocamdată, nu se înscrie în cursa pentru şefia partidului. O va face însă dacă cei care vor candida vor dori „scindarea partidului”.

„M-am gândit să nu candidez. Nu îmi doresc să candidez şi posibilitatea de a-mi schimba opţiunea este doar dacă candidaţii care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcţionarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aş dori-o. Atunci mi-aş asuma o candidatură şi aş intra în cursă”, a afirmat Elek Levente în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Candidaturile pentru funcţia de preşedinte al USR pot fi depuse până pe 30 septembrie, iar congresul pentru alegerea preşedintelui partidului va avea loc pe 28 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite